Türk Flüt Sanatçısı Macar Çocukları İçin Budapeşte'de Konser Verdi

Türkiye'nin dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macar çocuk hastanelerine katkıda bulunmak amacıyla yardım konseri verdi.

Türk Flüt Sanatçısı Macar Çocukları İçin Budapeşte'de Konser Verdi
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında UNICEF tarafından "UNICEF İyi Niyet Elçisi" ilan edilen Kutluer, Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği tarafından organize edilen yardım kampanyasına katılarak hasta Macar çocuklara yardımda bulundu.

Türkiye Büyükelçiliği himayesinde, Türk-Macar Kadınlar Derneği tarafından organize edilen konserde, flüt sanatçısı Şefika Kutuler ve Macar piyanist Agnes Varallyay birlikte sahne aldılar.

Yaklaşık bir saat süren konserde, Yunus Emre'den de eserler seslendiren Kutluer, Macar seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı ve defalarca tekrar sahne almak zorunda kaldı.

Konserin ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kutluer, kendisinin geçtiğimiz yıl UNİCEF tarafından "İyi Niyet Elçisi" seçildiğini, bu konserden kazanılacak olan gelirin Budapeşte'deki İstvan Çocuk Hastanesi ile Madaras Çocuk Hastanesi'ne verileceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Konserle ilgili olarak ise, Macar seyircilerin mutlu olduklarını gördüğü için gurur duyduğunu, organizasyonu düzenleyen Sayın Büyükelçi Kemal Gür ve eşi Rezzan Gür'e çok teşekkür ettiğini kaydetti.

Türk-Macar Kadınlar Derneği Başkanı Rezzan Gür, konserin gerçekten muhteşem geçtiğini, dolayısıyla sanatçı Kutluer'e şükranlarını sunduğunu belirtti.

Büyükelçi Kemal Gür ise, Kutluer'in dünyanın en önemli flüt sanatçılarından biri olduğunu belirterek, birçok ülke tarafından devlet ödülü verilen Kutluer'e Budapeşte'de gösterilen ilginin kendisini duygulandırdığını ve onurlandırdığını söyledi.

Kaynak: İHA