Teksas'ta Kültür Şöleni

ABD'nin güneybatı eyaletlerinde Türkçe Olimpiyatları elemesi yapıldı.

Teksas'ta Kültür Şöleni
Geçen yıl yarışmacı olarak katılan Brownsville'den Anthony Beltran ile Houston'dan Phlip Munoz’un Türkçe sunumları takdir topladı. Philip Munoz ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan'a benzerliği ile dikkat çekti.Programda San Antonio Rock grubunun söylediği ‘Elfida’ ve ‘Kağızman’ şarkılarıyla seyirciler coştu. Brownsville'den 3 öğrencinin gitar eşliğinde icra ettiği "Bir Melek Vardı" eseri ise izleyicileri duygulandırdı.Açılış konuşmasını Raindrop Türk Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Okumuş'un yaptığı programda sunucu Anthony'nin, "Değerli Konuklar, Ben İngilizce, İspanyolca ve Türkçe konuşabiliyorum. Gerçekten dünyaya bakış daha bir farklı! Başka bir pencereden bakıyorsunuz!" sözleri de alkışlarla karşılık buldu.Olimpiyatta Türkçe'nin yanı sıra İspanyolca ve İngilizce eserler de seslendirildi.Ege ve Karadeniz yöresi folklorüyle seyircileri coşturan Dallas ekibi bu performansıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Gecede ayrıca ABD-Türk ilişkilerine katkı ödülü Teksas Milletvekili Henry Cuellar'a gitti. Türk dili çalışmalarına desteklerinden dolayı Houston Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. John Roberts Turkuaz Akademisyen ödülüne layık görüldü.

Türk kültürünü medya alanında destekleme ödülü ise ABC 13 televizyonu Genel Müdürü Henry Florsheim’a takdim edildi."Amacımız değişik kültürleri ve dilleri genç nesillere tanıtırken ülkemizin zengin kültürünü Amerikalı dostlarımızla paylaşmak." diyenRaindrop Türk Kültür Evi Başkanı Mehmet Okumuş, çok kültürlülüğü benimsemiş Amerika'nın Houston şehrinde bu programa sahip çıkan kurumlara teşekkür etti .