Çubuk’ta Gıda Üretim ve Satış Yerleri İlaçlandı
Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından gıda üretim ve satış yerleri denetlenerek ilaçlandı.

İlaçlama çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Başkan Özden, "Özellikle hamam böceklerinden ve diğer haşerelerden insanlara geçen Salmonellosis, Tuberculosis ve çocuk felci gibi hastalıkların riskini Çubuk halkı üzerinde minimuma indirmek için bu projeye başladık. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken insanlar, evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlılara zarar vermeden doğal yaşamı ve çevreyi koruyarak haşerelerin çoğalmasını önlemek istiyoruz. Esnafımıza halk sağlığı iş yeri sağlığı ve hijyen konularında öncülük etmek için bu çalışma başlatıldı. Bizim belediye olarak amacımız kimseye ceza kesmek veya yermek değildir. İlçemizde kurallara uyarak sağlıklı koşullarda üretim yapan işletmelerimizin her zaman yanındayız. Ücretsiz yürütülen bu proje ile Çubuk Belediyesi sınırlarında çevre ve halk sağlığını korumak ve geliştirmek adına büyük bir adım atılmış oldu" dedi.
Proje ile aynı zamanda ilaçlamayı gerçekleştiren beleye ekiplerinin konuyla ilgili eğitimde vereceğini de dile getiren Başkan Özden, "Şimdiye kadar yaklaşık 2 yüzün üzerinde esnafa ulaştık. Uygulamamızı aylık periyotlar halinde sürdüreceğiz" diye konuştu.
Başkan Özden, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları mutlaka 'Alo 153’e haber vermelerini de sözlerine ekledi .
