Bursa İle Mogilev Resmen Kardeş
Bursa ile Belarus’un Mogilev kenti arasındaki dostluk bağları ile ticari ve kültürel ilişkileri geliştirecek olan protokole imzalar törenle atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, görüşmede, konuklarına Bursa’ya dair bilgiler verdi. Bursa’nın her zaman dostlarının yanında olduğunu anlatan Karadağ, “Bu protokol ile iki kent arasındaki kardeşlik resmileşti. Protokolün, Bursa ile Belarus arasındaki diyaloğun gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Dostluğun sadece imzada kalmamasını, ticari ve kültürel alanlarda da kardeşliğin gelişmesini diliyorum” diye konuştu.
Mogilev Belediyesi Başkanvekili Yury Rzhevutski de Bursa’da gördükleri yakınlığın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bugün bir kitabın sayfasını açtık. Bugünden sonra bu sayfalara sadece olumlu paylaşımlar yazılsın istiyoruz. Bu konuda dostluğun ötesinde sorumluluk da taşıyoruz. Kardeşliğimiz daim olsun” dedi.
Başkanvekili Karadağ, Bursa’ya özgü hediyeler verdiği konuklarına tarihi bina ve meclis salonu hakkında da bilgiler verdi .
