Vali'den 'Kitap Kurtları'na Ödül

Kütahya'da, en çok kitap okuyanlar Valisi Kenan Çiftçi tarafından ödüllendirildi.

Vali'den 'Kitap Kurtları'na Ödül
Vali Çiftçi, şehirdeki kütüphanelerden 137 adet kitap okuyan Yavuz Aslıhan, 106 kitap okuyan İsmail Gündüz ve 96 kitap okuyan Zeynel Çok'a hediye olarak kitap ve plaket verdi.

Törende konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Ben kütüphanenin önemli olduğunu her yerde her zaman beyan ediyorum. Kitabın önemli olduğunu kitap okumanın önemli olduğunu beyan ediyorum. Gelişmiş toplumlara baktığımıza daha fazla kitap okuyorlar, daha fazla gazete okuyorlar, daha fazla dergi okuyorlar ve daha fazla araştırıyorlar. Kitap okuyanın beyni daha fazla gelişiyor. Bizimde çok fazla kitap okumamız gerekiyor. Kütüphaneleri artırarak dahada fazla büyütmemiz ve refah hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Kendisininde okul yıllarında Cumartesi Pazar günleri kütüphanede ders çalıştığını ifade eden Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Bizim bir kurumsal kimliğimiz olması gerekiyorsa, bizim bir geçmişimiz olması gerekiyorsa bizim mutlaka kitaplara ve kütüphanelere sahip olmamız gerekiyor. Kütüphane insan hafızasıdır. Kütüphaneyi yok ettiğiniz zaman insanın hafızasını yok etmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla bizim kütüphanelere, kitaplara ve bunları da okumaya çok ciddi ihtiyacımız var. Bunları okurken sadece yerel kitapları ve ilgi alanlarımızı değil dışarıdan yazılan kitaplara da bakmak gerekiyor. Dolasıyla sadece bizim dilimizden konuşan insanların bakış açıları değil tüm dünyadaki insanların bakış açılarına bakmak gerekiyor. Bir de geçmişe bakmak gerekiyor ki bizim geçmişle ilgili çok güzel eserlerimiz var. Bizim 9900 basma eserimiz 6500 yazma eserimiz var. Bunları değerlendirip geleceğe de aktarmak gerekiyor. İnşallah bu hafta vesilesiyle kitaplarımızı tekrar hatırlayıp bunları daha fazla okuyup kendimizi daha fazla geliştirip çevremize daha fazla faydalı hale geliriz diye ümit ediyorum.” Vali Çiftçi, Kütahya il genelinde 16 faal kütüphanede 200 bin civarında kitap bulunduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA