Polisin Desteğiyle Yakalanan Başarı

Amasya’da vasat bir okul iken polisin desteğiyle görünümü değişen Cumhuriyet Ortaokulu, özel okullarla yarışır duruma geldi.

Polisin Desteğiyle Yakalanan Başarı
Şehrin kenar bir mahallesi olan Kurşunlu Mahallesi’ndeki okullarının binasının yenilenmesinin ardından yaklaşık 4 yıldır uygulanan Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi kapsamında Amasya Emniyet Müdürlüğü ile kardeş olmaları ile okullarının kaderinin değiştiğini belirten okul müdürü Muharrem Bostancı, “O dönemde karşı evdeki aile bile öğrencisini göndermiyordu. Polislerle kardeş kurum olunca okulumuzu ziyaret ettiler. Polislerin desteğiyle okulumuza 16 bilgisayar, 3 akıllı tahta, 10 projeksiyon cihazı alındı. Müdür odası ve öğretmenler odası yenilendi” dedi.

Yaklaşık 390 öğrencisi bulunan okulun çehresinin değişimiyle boş kontenjandan dolayı yazım sahası dışındaki çevre mahallelerden de 52 öğrencinin okullarına kayıt yaptırdığını anımsatan Bostancı, “Öğretmenlerimizin de gönüllü desteğiyle başarı grafiğimiz sınavlarda ve yarışmalarda arttı. Kolejlerden başka rakibimiz yok. Diplerden zirveye çıktık. Emniyetin sayesinde oldu” diye konuştu.

Kardeş okullarına projenin uygulandığı sürece polislerin desteği ve diğer imkanlarla 52 bin liralık kaynak sağlandığını vurgulayan Emniyet Müdürü Bayazıt, “Çorbada tuzumuz varsa ne mutlu. Küçük gayretlerle büyük işler olabiliyor. Öğretmenlerimiz ne kadar iyi öğrenci yetiştirirse, çocuklar da o kadar suça uzak olacaklar” şeklinde konuştu.

Bayazıt ile birlikte okulu gezen Çocuk ve Asayiş Şube Müdürü Hakan Uzun, diğer okulların da Amasya Emniyet Müdürlüğü ile kardeş olmayı istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA