Mezitli’de Aşık Veysel Anıldı

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ölümünün 40.

Mezitli’de Aşık Veysel Anıldı
yılında Aşık Veysel’i, şiirleri ve türkülerinden oluşan bir konserle andı. Mezitli Belediyesi Sanatevi’nde düzenlenen Aşık Veysel’i Anma Gecesi’ne, CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve eşi Mualla Yıldırım da katıldı.

Aşık Veysel’in yaşamının anlatıldığı, şiirlerinin okunduğu gecede konuşan Milletvekili Seçer, “Bu toprakların acılarını, özlemlerini bizlere yansıtan şairlerimiz günümüzde de saygıyla anılıyor. Onların eserlerini dinlerken, çocukluğumuza, yaşadığımız günlere gidiyoruz, belki de yaşamadığımız 100-150 yıl öncesine gidiyoruz” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım da ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 40 yıl önce aramızdan ayrıldığını belirterek, “Aşık Veysel, 40. yılda da haklı ününü pekiştirmemize aracı oluyor; aramızdan ayrıldı ancak, gönüllerimizden hiç ayrılmadı. Geçen günlerde de Kongre Sarayı’nda anma günü vardı. Yaklaşık üç saat süren konser sonunda hala onun eserlerini dinleme isteği içerisindeydik. İnşallah siz de konserden sonra bu kapıdan çıkarken, ‘eserlerine dinlemeye doyamadan ayrıldık’ diyeceksiniz. Eserlerine doyulmayacak bir büyüğümüzdü, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mezitli Belediyesi Sanatevi Türk Halk Müziği Korosu, Necmettin Eser yönetiminde Aşık Veysel’in eserlerini seslendirdi .
Kaynak: İHA