Mete; “marmaris’e Ak Parti Bayrağını Dikeceğiz”

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, “CHP’li yöneticiler olarak Cumhuriyet’in kalesiyiz derken Marmaris’teki CHP’li iktidarı kast ediyorsa Marmaris’in kalesini de zapt edeceğiz ve AK Parti’nin bayrağını da Marmaris'e dikeceğiz” dedi.

Mete; “marmaris’e Ak Parti Bayrağını Dikeceğiz”
AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nın Mart Ayı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Pineta Otel'de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Başkanı Kadem Mete, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Turizmci İşadamı Doğan Tugay 'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Toplantının basına açık kısmında konuşan İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris’i CHP’nin kalesi olarak görenlere atıfta bulunarak, “Cumhuriyet’i bir kalenin içerine sokmaya gerek var mı? Cumhuriyet’i kale ile mi koruyacaksınız. Bugüne kadar bilmiyor musunuz ki dünya üzerinde zapt edilmemiş kale yoktur. Siz CHP’li yöneticiler olarak Cumhuriyet’in kalesiyiz derken CHP’li iktidarı kast ediyorsanız Marmaris’le alakalı olarak Ak Parti’ye kaptırmayacağız diyorsanız eğer, biz Selahattin Eyyubi’nin ahlaki ve inancına sahip, Fatih Sultan Mehmet’in inadına ve cesaretine sahip olarak, onların soyundan gelen insanlar olarak Marmaris’in kalesini de zapt edeceğiz Ak Parti’nin bayrağını da dikeceğiz” dedi.

Mete, 2009 yılındaki yerel seçimlerde 6200 oy aldıklarını belirterek, “ O zamanlarda Ak Parti’ye üye olan insan sayısı 2634’tü. 2634 üye ile 6200 oy aldık ve sayın başkanın kanına dokunmuşuz. 2014 yılına girerken 2013 yılında üye sayımız 7424 kişiye ulaşmıştır. Kaç oy alacağımızı hep beraber göreceğiz. Dokunacağımız yer sadece kanı olmaktan öteye geçecektir.

İlçe Başkanı Kadem Mete, Beldibi’nde otel konforunda 150 yataklı bir hastane yapılacağını söyledi.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan’ın son günlerde yerel ve ulusal basında geniş yer bulan Marmaris’e üniversite açılmasına karşı çıkışlarını da eleştiren Mete “Filiz Ersan’ın özrü kabahatinden büyük” dedi.

Kadem Mete, “Üniversite açılmasında diye gerekçe sunmuş bu kişi özrü kabahatinden büyük derler ya gerçekten de özür kabahatinden büyük. Diyor ki “Üniversite çağındaki çocukların Marmaris’e gelerek onların bozulmasını istemiyoruz” diyor. O zaman mantık olarak Üniversite çağındaki bir öğrenci lise çağındaki bir öğrenciden daha gelişmiş, daha bilinçlenmiştir. O zaman buradaki liseleri, ortaokulları ne yapacaksınız? Yani buradaki herkes bozulmuş yeni gelecek üniversite öğrencileri bozulmasın diyor. Aynı zamanda diyor ki üniversite Marmaris’i bozar. Birbirleriyle çelişen açıklamalar yapıyor. Hangi ürünü kullanırsanız kullanın bir son kullanma tarihi vardır. Bu insanlar içinde geçerlidir. İnsanların son kullanma tarihi belki de onların ölüm günüdür. Ama bazen son kullanma tarihine gelmeden uygun saklama koşullarında olmayan gıdalarında bozulduğunu görürsünüz. İnsanların da bazen ölmeden son kullanma tarihleri gelebiliyor. O yüzden son kullanma tarihleri gelen ürünlerden de uzak durun. Onlarla fazla uğraşmayın” dedi.

“MUĞLA’NIN BÜYÜKŞEHİR OLMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR” Ak Parti ilçe danışma kurulu toplantısında konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından rahatsız ‘biz büyük olmayıp küçük kalacağız’ diyen bir çevrenin olduğunu iddia ederek, “Bakın Ordu kenti de büyükşehir oldu ama Ordulular kentlerini büyükşehir statüsüne kavuşturmak için adeta seferberlik ilan etti. Gurbetteki Ordulular nüfus yeterliliği oluşturmak için kentlerine gelip kayıt yaptırırken, Muğla’da bazı çevreler büyükşehir olmanın rahatsızlığını yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Büyükşehir olmak için Ordu’nun büyük çabalar sarf ettiğini ve olunca da kutlamalar yaptığını belirten Boğa, “Muğla’da bir terslik var sanki. Ne bir kutlama ne bir sevinç var. Hatta 'Biz büyük olmayacağız, küçük kalacağız.' diyen bir direnç var.” şeklinde konuştu.

Boğa konuşmasında “Bakın Ordu kenti de büyükşehir oldu ama Ordu Halkı kentlerini büyükşehir statüsüne kavuşturmak için adeta olmak için seferberlik ilan etti. Gurbetteki Ordulular nüfus yeterliliği oluşturmak için kentlerine gelip kayıt yaptırırken, Muğla’da bazı çevreler büyükşehir olmanın rahatsızlığını yaşıyorlar. Bunun için köylülerin kafasını karıştırıp ‘size hizmet gelmeyecek’ diyorlar. Tabi ki sizin yönetiminizde hizmet gelmez hizmet bizim işimiz bırakında nasıl hizmet geleceğini biz size gösterelim” dedi.

“TEPEDEN BAKTIĞINIZ İNSANA HİZMET EDEMEZSİNİZ” Milletvekili Ali Boğa “Şimdiye kadar devlet lütuf ediyordu merkezdeki yönetimden arta kalan nemayı, kendi sefalarından artanı vatandaşa veriyorlardı. Artık lütuf devri geçti. Vatandaş lütuf edecek devlet hizmet edecektir” dedi.

Milletvekili Ali Boğa Muğla sevdalısı olduğunu ve halka hizmet için canla başla mücadele verdiklerini belirterek, “Arkadaşlardan bazıları da demek ki seçimi kazanmazlarsa hizmet götürmeyecekler demiş. Bu nasıl yorumlanabilir anlamış değilim. Hizmet bir gönül işidir. Ben Muğla’yı sevdiğim için, Muğla sevdalısı olduğum için Muğla halkının onların eline kalmasından halkım adına üzüntü duyduğum için hizmet etmek isterim. Hizmet gönül işidir. Sevdiğiniz insana hizmet edersiniz. Tepeden baktığınız insana hizmet götüremezsiniz. Lütuf etmiş olursunuz. Şimdiye kadar devlet lütuf ediyordu. Merkezdeki yönetimden arta kalan nemayı, kendi sefalarından artanı veriyorlardı. Artık lütuf devri geçti. Artık vatandaş lütuf edecek devlet hizmet edecektir” dedi.

“HİZMET ETMEMİZİ ENGELLEMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR” AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ise konuşmasında İmralı sürecini değerlendirdi. Öztürk, “Bu süreçten kandan ve gözyaşından beslenerek siyaset yapanlar korkuyor Ülkede huzur ve barış olsun istemiyorlar, çünkü yapacakları siyaset kalmayacak” diyerek CHP ve MHP’nin sürece yönelik politikasını eleştirdi.

Öztürk konuşmasını, “Bu ülkeye hizmet etmemizi engellemek için uğraşanlar var. Eskiden elimiz kolumuz bağlıydı, şimdi o bağlardan kurtuluyoruz. Hizmet etmek için daha hızlı koşacağız.” diyerek bitirdi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA