Alternatif tıpta revizyon
Sağlık Bakanlığı'nda oluşturulan komisyon, alternatif tıp yöntemlerini inceleyecek ve mevcut yönetmelikte revizyona gidilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın uzun zamandır akupunkturun da dahil olduğu tamamlayıcı, geleneksel ve alternatif tıp yöntemleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten Kalaycıoğlu, ''Çalışmalar kapsamında Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı bünyesinde Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu kuruldu ve bu alan incelemeye alındı'' dedi.
Komisyonun altı başlık üzerinde yoğun şekilde çalışma yürüttüğünü bildiren Kalaycıoğlu, ''Komisyonda dünyadaki uygulamalardan örnekler ve bilimsel çalışmalar inceleniyor. İncelemelerin sonucunda mevcut yönetmelik revize edilecek. Yeni hazırlanacak yönetmelik, vatandaşımıza çok daha faydalı olacak'' diye konuştu.
