Muğla'ya 20 Milyonluk Yatırım

Netlog Lojistik, Muğla Merkez ilçeye bağlı Bayır beldesinde 40 dönüm arazi üzerine 20 dönümü kapalı alan olmak üzere 20 milyon liralık yatırım yapıyor.

Ülke genelinde 51 deposu ve yaklaşık 3 bin 500 çalışanı bulunan Türkiye’nin önde gelen
lojistik gruplarından Netlog Lojistik, Bayır beldesinde 20 milyon TL’lik yatırım için çalışmalara başladı.

Bayır beldesinde 40 dönüm arazi satın alan firma, 20 dönümü kapalı alan olarak projelendirildi. Netlog Lojistik firması yönetim kurulu başkanı Şahap Çak, önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan arazide basın mensuplarını bilgilendirdi. Çak, "40 dönüm üzerine takriben 20 milyon lira üzerinde yatırım başlatıyoruz. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Haziran ayında ilk etap çalışmaları başlayacak. Gelecek sene bu vakitte burada toplamda 15 bin metrekarelik kapalı alanda 3 vardiya çalışacağız, minimum 300 ile 400 bölge insanımıza iş imkanı sağlayacağız. Bu tesiste ağırlığı gıda olmak üzere bölgenin ilaç lojistiği de buradan sağlanacak ve tekstil firmalarının lojistiği buradan sağlanacak. Eğer Muğlalı kardeşlerimiz bizi kendilerinden görürse, yapılacak inşaatın malzemelerini de Muğla’dan temin edeceğiz. Sitemimiz tam çalışmaya başladığında tam 56 TIR aynı anda yükleme ve indirme yapabilecek." dedi.

20 bin metrekarelik kapalı alanda depolanacak gıda, ilaç, tekstil gibi ürünlerin sevkiyatı Muğla’dan Ege ve Akdeniz’e yapılacağını kaydeden Çak, yapılacak yatırım için arsa arayışları devam ederken, işadamı Safa Altaş ile tanışmalarının ardından arazi konusunda kendilerine yardımcı olduklarını açıkladı.

MUTSO Gelişim Hareketi lideri Safa Altaş ise Netlog Lojistik sahiplerinden Şahap Çak ile tanışmalarının bir tesadüf olduğunu ifade ederek, "Şahap bey Muğla’da yatırım yapmak istediklerini, fakat arazi bulamadıklarını belirtmesi üzerine kendisine yardımcı olduk. Daha önceki yıllarda çimento fabrikası yapılmak istenen araziyi gösterdik ve uygun buldu. Firmanın kendi şirketi bulunmasına rağmen, inşaat işini MUTSO Gelişim Hareketi üyelerinden Ahmet Karaosmanoğlu gerçekleştirecek. İnşaat safhasında tüm malzemeler Muğla’dan temin edilecek ve burada yaklaşık 200 Muğlalı kardeşimiz çalışacak. Bu yatırımcıların arkası gelecek. Önümüzdeki günlerde bir İsveç firmasını daha tanıtacağız." şeklinde konuştu.