Hüseyin Gülerce: Öcalan'ın çağrılarını önemsemiyorum

Gazeteci – yazar Hüseyin Gülerce, Nevruz kutlamalarında okunan Öcalan'ın çağrılarını önsemediğini söyleyerek 'Ben yapılan işe ve icraatlara bakarım' dedi.

Hüseyin Gülerce: Öcalan'ın çağrılarını önemsemiyorum
İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın beklenen mesajı Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okundu. Öcalan, hem Kürtçe hem de Türkçe okunan mektubunda PKK'ya 'sınır ötesine çekilin' çağrısı yaptı. Misak-ı Mili vurgusu da yapan Öcalan, yeni bir dönem başladığını ve silah yerine siyasetin başladığını anlattı. Öcalan 'ın bu mesajlarından sonra tüm Türkiye 'de barış atmosferi oluşurken dikkat çekici bir açıklama ise Gazeteci – yazar Hüseyin Gülerce 'den geldi.

'ÖCALAN 'IN ÇAĞRILARINI ÖNEMSEMİYORUM '

Beyaz TV ekranlarında Bülent Çöltekin'in moderatörlüğündeki Ortak Akıl programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Gülerce, Öcalan 'ın söylediklerini önemsemediğini söyledi. Verilen mesajların değil neticenin önemli olduğunu vurgulayan Gülerce, 'Silahları bırakıp sınır dışına çıkacaklar mı? Terör ve şiddet bitecek mi? Tüm toplumun beklediğini budur. Peygamberlerimizin isimlerini ağzına alan Öcalan 'ın hemen değiştiğini söylemek yanlış olur. Ben yapılan işe ve icraatlara bakarım ' dedi. Zaman Gazetesi 'ndeki köşe yazısını hatırlatan Gülerce, Öcalan 'ın 'sevimli ' gösterildiğini savunarak 'Eski Öcalan gitti, bir anda herkesi kucaklayan Öcalan geldi ' diye ekledi.

'ARTIK TÜRK BAYRAĞINI ASACAKLAR '
Nevruz kutlamalarıyla ilgili bayrak tepkisine de değinen Gülerce, kutlamalarda Türk bayrağının olmamasını 'iki yüzlülük ' olarak değerlendirdi. Türk bayrağı asılmamasının kasten yapıldığını iddia eden Gülerce, 'Bakın bunu ilk defa söylüyorum; Bunu bilerek yaptılar. Bayrağı asmak onlar için bir yenilgi ifadesiydi. Bayrak gelseydi, 'Bize diz çöktürdüler ' anlayışı olacaktı ' dedi. Yaşananlar ardından ise Türk bayrağının BDP 'liler tarafından asılacağını öne süren Gülerce, 'Bundan sonra Türk bayrağını asacaklar. Bundan sonra toplantılarına Türk bayrağı getirecekler. Çünkü bu kadar çıkıştan sonra bayrağı getirmezlerse, bu süreçten hiçbir şey anlamamışlar demektir ' dedi.