Göl Erimedi, Atlı Kızak Keyfi Devam Ediyor

Mart ayının son haftasına girilmesine rağmen buz tutan Çıldır Gölü hala erimedi.

Yavaş yavaş erimeye başlayan göl üzerinde atlı kızak keyfi devam ediyor. Erimeye başlayan ve yer yer su birikintilerinin oluştuğu göl üzerinde vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden atlı kızakla kaymaya devam ediyor. Atlı kızakçılar, Son defa göl üzerine çıktıklarını belirterek, bu yılki göl serüveninin Son olduğuna dikkat çektiler. Gölün yavaş yavaş eridiğini ifade eden atlı kızakçı Tekin Akçay, Aralık 2012'de başlayan göl serüveninin bugün itibariyle Son bulduğunu ifade etti.

Son kez göl üstünde İstanbul'dan gelen misafirleri ağırladıklarını ve buz üstünde gezdirme keyfi yaşandığını anlatan Akçay, "Göl eriyor. 80 santimetre buz kalınlığı vardı. Bugün tehlikeli olmasına karşın müşterilerimiz Son kez tur attı. Çıldır'da atlı kızak keyfi yaşamak isteyenler artık Aralık 2013'ü beklemek zorunda." dedi.

İstanbul'dan gelen vatandaşlar da baharın geldiği, çiçeklerin açtığı bir çok bölgede, bu mevsimde buz üzerinde gezmenin farklı bir keyif olduğunu belirttiler. Çıldır Gölü'nün Türkiye'nin en güzel doğal güzellikleri arasında bulunduğunu ifade eden ziyaretçiler, "Herhalde bu mevsimde donmuş göl üzerinde tur atan Türkiye'de yalnız biz varız. İnanılmaz mutluluk veriyor insana. Burası, herkesin görmesi gereken bir yer." diye konuştular.