Gökçek'ten muhalefete: İşte 'One minute'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın "Erkan Tan ile Başkent'ten" programına konuk oldu.

Gökçek'ten muhalefete: İşte 'One minute'
Melih Gökçek programda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BELLİ BİR KESİM ÇÖZÜMÜ İSTEMİYOR

Çözüm sürecine ilişkin gelen eleştirilere tepki gösteren Gökçek, “ Belli bir kesim hem sol da hem sağ da bu çözümü istemiyorlar. AK Parti bu işi halletmek isterken öyle bir imaj vermeye çalışıyorlar ki sanki PKK ile işbirliği var. Yok böyle bir şey, PKK 'ya karşı en büyük tavrı koyan ve bunun karşılığında Güneydoğu 'da tepki alan kişi Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 'dır. Biz PKK 'ya karşıyız, PKK ile belli bir çaşıtma içinde olurken kalkıp ta böyle bir barışı istememe hakkına sahip değiliz. Türkiye 'de 30 seneden beri analar ağlıyor. Artık bunun bitmesi lazım. Başbakanımız adımlarını son derece dikkatli bir şekilde attı ve buraya kadar getirdi. İnşallah başarılı bir şekilde tamamlayacak” dedi.

TÜRKİYE 'YE HUZUR GELİRSE ELLERİNDE SERMAYA KALMAYACAK

Öcalan 'ın mesajından sonra muhalefet partilerinin düzenlediği mitinglerle ilgili Gökçek, “ CHP 'nin içinde bulunan ulusalcılar ve özellikle MHP 'nin barış sürecine kesinli karşı olmaları söz konusu. G.Doğu 'dan şehit gelmediği sürece bu siyasi partilerin ellerinde istismar edecekleri sermaye kalmayacak. Tabutları önüne koyup ta arkasından bağırma şansı kalmayacak. Bu realiteyi vatandaşımızın çok iyi anlaması lazım. 'İki şehit cenazesi gelse biz bu seçimleri alırız ' diyen belediye başkanları var. Artık şehitlerin arkasından yapılan siyasetin bırakılması lazım” diye konuştu.

İŞTE 'ONE MİNUTE '

Melih Gökçek sözlerine şöyle devam etti: “ Devlet bir işi nasıl çözmek isterse o yolu dener. MİT 'in görevi ne? Eleştirilip durdu sürekli. Türkiye 'nin Hakan Fidan 'a teşekkür etmesi lazım. Türkiye belli şeyleri aştı. En önemli hadise geçtiğimiz gün İsrail 'in Türkiye 'den özür dilemesi. Şimdi muhalefet bu özrü nasıl mesele etti. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli sürekli alay ediyordu. 'Hani özür diletecektin, ne oldu ' diyenler işte 'one minute ' size. Her şeye karşı çıkmak muhalefet değil ama bunlar her şeye karşı çıkıyor”

BANA ÇATAN CHP 'Lİ VEKİLLER SIRALAMAYA BİLE GİREMEDİ


Geçtiğimiz günlerde CHP 'li vekillerin tanınma ve başarı oranları ile ilgili yapılan anket de değinen Gökçek, “ Ankara 'da en çok gürültüyü çıkaran ve bana sürekli çatan, bu arada belediye başkanlığına aday olan 1 'i erkek 1 'i bayana bakıyorum bu ankette sıraya girememiş. Demek ki bu çatma ile olmuyor. Bu sadece Ankara için geçerli akıllarını başlarına alsınlar. Yapılan ankette Gürsel Tekin 'i tanınma be başarı oranındaki başarısı için tebrik ediyorum” dedi.

GÖKÇEK'TEN MHP'LİLERE ÇAĞRI

Melih Gökçek, bütün MHP'lileri, AK Parti'de siyaset yapmaya çağırdı.

Melih Gökçek, MHP'de siyaset yapanlara seslenerek, 'Siyasi olarak bu barış olursa istikbalimiz yok olur, 'barajı aşamayız' diyenler ülkenin geleceği için bu tip sıkıntılara girmeye gerek yok. Doğruyu kabul etsinler. Gelsinler bizim AK Parti'nin içinde beraber siyaset yapalım.' dedi.

'CHP'LİLERİN DURUŞLARI YOK Kİ YÜKLENELİM'


CHP'lilerin içlerinin karışık olduğunu öne süren Gökçek, 'Önce kendi aralarında işleri halletmeleri lazım. Ortada bir duruş da yok. Darmadağınıklar. Ulusalcılar bir tarafa çekiyor, Baykalcılar başka bir tarafa. Duruşu yok ki ben eleştiriyorum. Yani o kadar karışık ki herkes bir laf söylüyor. Kılıçdaroğlu, susturabiliyor mu sorarım size? Onlar kendileriyle uğraşırken, milleti unutuyorlar. En azından Türkiye rahat ediyor. Artık kafatasçılığa kadar giden CHP'liler var.' yorumunu yaptı.