Engellilere Özel Minibüs İçin Harekete Geçtiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, engellilerin ulaşım sorunlarını çözmek için özel aparatlı bir panelvan araç satın alabilmek için dev bir kampanya başlatan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’ne ilk destek Şeref Çetin Tiyatrosundan geldi.

Engellilere Özel Minibüs İçin Harekete Geçtiler
Ayvalık’taki engellilerin ulaşımında kullandıkları minibüsün eskimesinden dolayı yeni bir araca ihtiyaç duyan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği yönetimi; özel aparatlı asansörlü bir aracı ilçedeki engellilerin hizmetin sunabilmek için ilçe genelinde büyük bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın ilk gününde; ilçede yaptığı tiyatro çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumlulukları gereği gerçekleştirdikleri sosyal çalışmalarla tanınan Şeref Çetin Tiyatrosu’da engellilerin ulaşım sorununun çözümü için ilk katkıyı; Tiyatro topluluğunun kurucusu ve yönetmeni Şeref Çetin’in yazdığı ‘Demir Döven Kadınlar ve Kayıp Şehrin İnsanları’ adını taşıyan kitabının imza günleriyle verdi. Bu kapsamda düzenlenen ilk imza günü; Tarlakuşu Gurmeco Organik Stüdyo’da gerçekleştirildi.

KAYMAKAM NALBANT ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI Dev kampanyanın ve imza gününün ilk gününde Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ta engellileri yalnız bırakmadı. Kampanya kapsamındaki imza günün ilk kitabını kendisine imzalatan Kaymakam Nalbant, yardım kumbarasına kendi cebinden bir miktar para atarak ilçedeki engellilerin yeni ulaşım aracının ilk somut adımını da atmış oldu.

İmza gününde; Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz’ın da doğum günü kutlanılırken, Başkan Burgaz doğum günü pastasını Kaymakam Nihat Nalbant ve imza gününde kendilerine mekanlarını açan Tarlakuşu Gurmeco’nun sempatik sahibi Ayfer Özcan eşi Ali Özcan’ın yanı sıra etkinlikte hazır bulunan dernek üyeleri ve etkinliğe katılan vatandaşlarla paylaştı. İmza gününde rol arkadaşı Nalan Durmaz ile birlikte Babür ve Dürdane’ adını taşıyan skeçlerini de engellilere sunan Şeref Çetin daha sonra kitaplarını imzaladı.

Kampanyanın ilk gününde sadece 12 kitabını hayranlarına imzalayan Şeref Çetin ise engelli bireylerin her zaman yanında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, engellilerin ulaşım sorununu çözmesi adına başlatılan yardım kampanyasına destek olabilmek için 30 Mart’ta Hatipoğlu Pastanesi, 6 Nisan’da Alibey Adası Taşkahve ve 13 Nisan’da da Orfonoz Çay Bahçesinde kitabının imza günlerinin süreceğinin altını çizdi.

Ayvalık’taki engelliler için çok büyük önem taşıyan ve engellilerin ulaşım sorunlarını çözmeye yönelik etkinliğe davet edilmelerine rağmen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın dışında; protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından hiç kimsenin katılmaması ise etkinliğe katılan engellileri oldukça üzdüğü gözlendi .
Kaynak: İHA