Güllük'te Balık Bereketi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Beldesinde amatör balıkçıların yüzü gülüyor.

Güllük'te Balık Bereketi
Son 30 yılın en soğuk kışını yaşayan şirin balıkçı kasabası Güllük'te baharın gelmesi ile yüzler gülmeye başladı.

Şirin balıkçı kasabası Güllük'te baharın gelmesi ile yüzler gülmeye başladı.

Amatör balıkçılar kıyıya yakın bölgelerde tuttukları balıklarla eskiye dönüş yaptı. Uzun yıllar boyunca liman nedeni ile kıyıda balık bulamayan amatör balıkçılar limanın taşınması ile birlikte aradan geçen yıllarda temizlenen kıyı nedeniyle denize olta attıktan Sonra yakaladığı balıklar ile mutlu oldu.

Güllük’ün önde gelen balık firmalarından olan Dönmez Balık Market sahibi Kemal Dönmez "Tüm balıkçı arkadaşlarımız hava şartlarından dolayı mağdur olduk. Baharın gelmesi balıkçı arkadaşlarımızın yüzünü güldürdü.

Güllük Körfezi'nde her çeşit balık bulmak mümkün. En çok yakalanan balıklar mercan, fangri, levrek, çipura, sarıgöz, sardalye, hamsi, kefal, kalamar, karides gibi balık çeşitlerini günlük olarak beldemizde bulabilirsiniz. Yıllar önce kıyıdan balık tutan amatör balıkçılarımızın ya da kayıklarla açılan amatör balıkçılarımız da balık bereketi ile dönerken geçtiğimiz yıllarda Güllük bu özelliğini kaybetmeye başlamıştı. Şimdi daha temiz bir Güllük Körfezi ile herkes balık bereketini yaşıyor" dedi.

Kaynak: İHA