Görme Engelli Kediye Hayvanseverler Kucak Açtı

Burdur Hayvan Dostları Derneği, Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne sahibi tarafından bırakılan görme engelli siyam kedisine sahip çıktı.

Görme Engelli Kediye Hayvanseverler Kucak Açtı
Görme engelli, gözlerinde iltihap olan ve yetersiz beslenmiş kediye kucak açan Burdur Hayvan Dostları Derneği, görme engelli kedinin tedavisini üstlendi. Görme engelli kedinin Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakıldığını söyleyen Dernek Başkanı Aysel Turan, görme engelli siyam kedisinin sahibine dava açacaklarını söyledi

Turan, “Kedi üç gün önce barınağa terk edilmiş. İki gözü kör. Tedavi edilmesi gerekiyor. Kediyi bırakıp giden her kimse kaydı bizde saklıdır. Barınak güvenlik kamerası ile gözlenmektedir. Kamera görüntüleri de mevcuttur. Kedinin sahibinin kaydını bulduk. Hukuki süreç başlatacağız. Hayvan Hakları Yasası’na göre sahipli hayvanları, sahipleri canının istediği zaman terk edemeyecek. Bunun cezası var. Bu ceza da topluma örnek olsun. Hayvanların haklarının olduğunu bilsinler” dedi

AMELİYATA HAZIRLANIYOR

Görme engelli siyam kedisinin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi’nde tedavi ve ameliyatlarının yapılacağını belirten Turan, "Kedinin gözlerine günde 4 kere pansuman yapılması ve serum takılması gerekiyor. MAKÜ Veteriner Fakültesi’nden gönüllü bir öğrenci kedi ile ilgileniyor, serumunu takıyor" dedi.

Barınağa gittiğinde hasta kediyi bir köşede titrerken gördüğünü anlatan Turan, "Kucağıma aldığımda gözlerinin pansumanını yaptım. Karnı çok açtı. Yemeğini, suyunu göremediği için karnı açtı.Hemen MAKÜ Veteriner Fakültesi’ne götürdük. MAKÜ’ de tedavisi başlatıldı. Direnci olmadığı için kendini toparlaması ve ameliyata hazırlanması için serum takılıyor. Hazır olduğunda operasyon yapılacak" diye konuştu.

Tedavisi tamamlandıktan sonra siyam kedisini sahiplendireceklerini de sözlerine ekleyen Turan, şunları söyledi: "Çok üzgünüm. Bu iş çok zor bir iştir. Hayvanseverlik farklılıktır. Gerçekten ilgilenebileceklerse hayvan alsınlar. Bir hayvana bakacak insan en az 10 yılını o hayvanla geçireceğini göze almalıdır. Bunun fazlası da var. İnsan evladını atamaz. Bu hayvanlar da evlat gibidir, sahibine alıştıktan sonra başkasıyla yapamaz.”
Kaynak: İHA