Bakan Güler: “Türkiye Uyuşturucu Konusunda Kaynak ve Transit Ülke Olma Özelliğini Kaybetmiştir”

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık olarak sigara, alkollü içki ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı ciddi şekilde mücadele ettiklerini belirterek, "Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz yoğun mücadele sonucunda Türkiye bu konuda kaynak ve transit ülke olma özelliğini kaybetmiştir” dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hazırladığı ''İstanbul'daki Resmi İlköğretim Okullarının Yeşilay Kulüpleri Aracılığıyla Madde Bağımlılığı Mücadelesi Projesi''nin değerlendirme toplantısı, Sepetçiler Kasrı'nda yapıldı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Müezinoğlu, "Yeşilay’ın özellikle genç nesiller adına çok önemli bir konuyu yeniden gündeme almış olması gerçekten çok önemli. Sağlıklı birey sağlıklı ailelerde, özellikle annenin evladına, evlatların da anneyle olan hukukunun, aile hukukunun sağlıklı noktalara daha güçlü şekilde gelebilmesi adına önemli sorumluluklarımız olduğuna inanıyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise yaşan değişim ve gelişim sürecinde bağımlılıkla ilgili gençleri bekleyen sorunların çoğaldığına dikkat çekerek, "O yüzden hepimizin üzerinde çok büyük sorumluluk var. Özellikle koruyucu ve önleyici tedbirin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bakanlık olarak önce bu tedbirleri almakla sorumluyuz. Bana bir şey olmaz demekle olmaz, o yüzden olabilecek tehlikeleri önceden görüp önlem almak zorundayız” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler de, Türkiye’de uyuşturucu madde ile mücadele noktasında önemli bir aşamaya geldiklerini belirtti.

Uyuşturucunun organize suç örgütlerinin ve terör örgütlerinin önemli bir finans kaynağı olduğunu söyleyen Güler, “İçişleri Bakanlığı olarak sigara alkollü içki özellikle de uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye büyük önem vermekteyiz. Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz yoğun mücadele sonucunda Türkiye bu konuda kaynak ve transit ülke olma özelliğini kaybetmiştir. Bu çok önemli bir ifadedir. Artık ülkemizde ne üretim anlamında ne de geçiş anlamında uyuşturucu trafiği eskisi gibi değil” ifadelerini kullandı.

Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak için okul çevresinde sivil polis unsurları ile tedbirler alarak çalışmalar yürüttüklerini belirten Güler, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak amacıyla okulların güvenliği konusu üzerinde önemle durmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA