Annelere Üniversite Diploması

İzmir’in Bergama ilçesinde Kozak Lisesi ile İzmir Üniversitesi'nin ortaklaşa başlattığı "Anne Üniversitesi" eğitim programı tamamlandı.

Anneler, Kozak Lisesi’nde düzenlenen törenle diplomalarını Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ve protokol üyelerinin ellerinden aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın gönderdiği telgrafların okunduğu törende diploma alan anneler duygularını dile getirdi. Diploma alan annelerden Ayşen Akçam eğitimin çok etkili ve verimli geçtiğini söyledi.

Akçam, "Bu proje sayesinde eğitimde ailenin önemini hatırladık, çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimleri için beslenmenin çok önemli olduğunu anladık. Ailemizi ve kendimizi evdeki kazalara zehirlenmelere karşı nasıl korumamız gerektiğini öğrendik. Her şeyden önce sağlıklı bir bireyin huzurlu bir aile ortamında doğru iletişim kurarak yetiştirileceğini, bunu yaparken de toplumsal değerlerimizi çocuklarımıza benimsetmemiz gerektiğini öğrendik. Bu projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize, projenin başlamasına öncülük eden bize bu imkanı veren Kozak Lisesi Müdürü Savaş Kırca'ya tüm anneler adına teşekkür ediyorum." dedi.

Kozak Lisesi Psikolojik Danışmanı Aygül Yılmaz ise amaçlarının bu projenin önümüzdeki süreçte de devam ettirilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, uygulama emeği geçen İzmir Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Emine Çakırcalı'ya, eğitim veren Yard. Doç. Dr. Dilek Beytut, Yard. Doç. Dr. Naile Alankaya ve diğer emeği geçen akademisyenlere, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Bargama Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür etti.Törende projeye maddi destek sağlayan sponsor firmalara teşekkür belgeleri verildi.

Törene İlçe Jandarma Bölük Komutanı Murat Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Atasever, İlçe Orman İşletme Müdürü Erol Pehlivan ve okul müdürleri, öğretmen, öğrenci veliler yoğun ilgi gösterdi .