Alkan Basınla Biraraya Geldi

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, “Şair ve yazarlarıyla tanınan Kahramanmaraş’ı eğitimde daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

Alkan Basınla Biraraya Geldi
Alkan, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında eğitim yatırımları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerini de basın mensuplarıyla tanıştıran Alkan, 11 bin 700 öğretmenle 253 bin Kahramanmaraşlı öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın eğitim öğretim rakamları değerlendirildiğinde ortaya çıkan tablonun istenilen düzeyde olmadığını kaydeden Alkan, “Bu durum hiçbirimizi memnun etmiyor. Bunun için Kahramanmaraş’ta bir eğitim seferberliği başlattık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Çünkü şair ve yazarlarıyla dünyaca tanınan bu kentin eğitimde çok daha iyi noktalarda olması gerekir” diye konuştu.

Eğitim kurumlarındaki şartların daha da iyileştirilmesi için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Alkan, şu anda bin 680 derslik inşaatının devam ettiğini ifade etti.

Alkan, şöyle konuştu: “Bu rakam gerçekten azımsanacak bir rakam değil. Bu dersliklerden 880’i daha önceden planlanan yatırımlar ve gelecek yıl bu sınıflarda eğitim verilmeye başlanacak. 670 derslik ise bu yıl planlandı. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı’nın programa aldığı ve ihalesini yapacağımız 152 dersliğimiz var. Bunlar tamamlandığında artık derslik sorunumuz kalmayacak ve kısa süre içerisinde okullarımızda normal eğitim verilmeye başlanacak.” Hayırsever işadamlarının da kendilere büyük destek verdiğini işaret eden Alkan, “Eğitimde herkesin üzerine görevler düşüyor ve tüm vatandaşlarımız bu görevi yerine getirmek zorunda. İşte biz bu duruma eğitim seferberliği diyoruz. Gerçekten hayırsever işadamlarımız bu seferberliğe büyük katkı sağladılar. Şu anda 600’ün üzerinde derslik yaptırdılar ve yaptırmaya devam ediyorlar. Ben huzurlarınızda tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer yandan eğitime büyük önem veren bir valimiz var. Mesaisinin büyük bir kısmını eğitim için harcadığını söyleyebilirim. Ben bize yol gösteren ve çalışmalarımıza her zaman destek olan sayın valimiz Şükrü Kocatepe’ye de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Alkan, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı .
Kaynak: İHA