Aksu'da 2B Mitingi Düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya il teşkilatı öncülüğünde Aksu ilçesinde 2B mitingi düzenlendi.

Aksu'da 2B Mitingi Düzenlendi
Miting için Ankara’dan gelen CHP Milletvekili Gökhan Günaydın, meydanda toplanan az sayıda köylüye kısa bir konuşma yaptı. Partisinin bu mitingi önceden duyurduğunu, ancak köylülere katılmamaları için baskı yapıldığını savunan Günaydın, “Bugün bu alanı doldurmayın diye özel olarak çalıştılar. Marjinal gruplar basacak, olay çıkacak dediler. Dört bir yanınız polislerle çevrilmiş, barikat kurarak üstlerimizi arıyorlar. Siz hakkınızı aradığınız için suçlusunuz.” dedi.

2B yasasını eleştiren Günaydın, Türkiye’deki keçi sayısına da değindi. 1980’de 19 milyon keçi olduğunu belirten Günaydın, şimdi bu rakamın 6 milyon olduğunu savundu. Her 3 keçiden 2’sinin kesildiğini belirten Günaydın, “Sebebi neymiş biliyor musunuz? Niye keçi varlığını bitirmeye çalışıyorlar? Çünkü keçiler ormanlara zarar veriyorlarmış. Evet, ormanlara zarar veren keçiler var. Onlar gömlek giyiyorlar, kravat takıp, takım elbiseyle dolaşıyorlar. O iki ayaklı keçilere dikkat edin. Onlar uluslararası şirketlerin adamları. Onlar AK Parti’nin vekilleri. Yandaş sermaye. Ne istiyorlar? Biz acaba korkutarak kandırarak bu köylüyü ormanlarından sürüp de oraya oturabilir miyiz?” diye konuştu.

Günaydın, AK Parti'ye oy veren köylerde 2B’de rayiç bedelin 20 olması durumunda, diğer köylerde bu rakamın 200 olduğunu ileri sürdü. Aksulu köylü Gülsüm Çin de, haklarını sonuna kadar arayacaklarını, kendilerine çıkan miktarları ödeme güçlerinin olmadığını söyledi.

Mitinge CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Devrim Kök ve diğer partililer de katıldı.