Ygs Duasına Çıktılar

Muğla’nın Milas ilçesinde YGS'ye girecek olan öğrencilere yönelik Milas İlçe Müftülüğü’nce dua programı düzenlendi.

Ygs Duasına Çıktılar
Bazı öğrencilerin dua programına YGS kitaplarıyla gelmesi dikkat çekti. Milas’ta düzenlenecek olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavına 4 bin 287 kişi katılacak. Sınav öncesinde Milas İlçe Müftülüğü tarafından ilçede bulunan Ulu Cami’de bugün ikindi namazından sonra dua programı gerçekleştirildi.

Sınava girecek öğrencilerin ve velilerinin katıldığı programda dua hakkında genel bilgiler aktaran Milas İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, öğrencilere sınav öncesinde “Allah’ım neye ihtiyacım olduğunu sen bilirsin benim hakkımda hayırlısı neyse o olsun” şeklinde dua etmeleri gerektiğini söyledi.

Öğrencileri ve velileri dualarla ilgili bilgilendiren Kocabaş daha sonra şu şekilde dua ettirdi: “Allah’ım okuduğumuz duaların hürmetine bizleri sınavlarda başarılı kıl. Bu imtihanlarda bizlere yardımcı ol. Öğrendiklerimizi Pazar günkü sınavda da uygulamayı nasip eyle. Pazar günü sınava girecek tüm öğrencilere zihin açıklığı ver, onların isabetli kararlar vermesini sağla. Onların dualarını boş çevirme. Gönüllerinden ne geçiyorsa onu ver.” Öğrenciler ve ailelerinden gelen talepler üzerine İlçe Müftülüğü olarak sınav öncesinde bir dua program düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen ilçe müftüsü Kocabaş, “Öğrencilerimize dini açıdan bu olaya nasıl baktığımızı anlatmaya çalıştık. Kendilerini rahat stresten uzak bir ortamda sınava girmeye gerektiğini söylemeye çalıştık. Ailelere de bazı tavsiyelerimiz oldu. İnşallah burada faydalı olmuşuzdur. Öğrencilerimiz daha başarılı nasıl olabilir adına bizler bildiklerimizi dini açıdan aktarmaya çalıştık. Pazar günkü sınavda öğrencilerimizin gönlünden ne geçiyorsa Allah’tan nasip etmesini diliyor ve dua ediyorum. Hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.

Kaynak: İHA