Şair Vekilin 40 Yıllık Şiirleri 'göç Yolu Konakları'nda

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın 40 yıldan bu yana yazdığı şiirler bir kitapta toplandı.

‘Göç yolu konakları’ isimli şiir kitabında Küçükaydın’ın 1973 yılında kaleme aldığı şiirler de yer alıyor. Şair vekil, “Hayatım boyunca akan kar sularından başka, coşkun ırmaklardan bir başka ders çıkarmaya çalıştım. Kavalın sesi hafızamdan hiç silinmedi. Tüm bunlar doğal olarak şiirlerime de bir şekilde yansıdı.” diyor. Milletvekili Küçükaydın, öğrencilik yıllarında başladığı şiir sevgisini hiç kaybetmeden bugüne kadar sürdürdüğünü söyledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Küçükaydın, yurdun çeşitli yerlerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2002 yılı seçimlerinde AK Parti’den Adana milletvekili seçildi. Şair vekil, 2005 yılında Adana’da düzenlenen “85. Yılda Sanatçı Parlamenterler” konulu etkinlikte de “Muhtar Mehmet” ve “Gurbet” adlı şiirleri okumuştu. Küçükaydın’ın kitabına önsöz yazan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “Entelektüel donanımı ve devlet tecrübesiyle siyaset hayatımızda özgün bir yer edinen parlamentomuzun değerli üyesi Ali Küçükaydın, hayat yolculuğunu kaleme aldığı kitabıyla politikacı şairler arasına ismini yazdırmaya hak kazanmıştır.” dedi.

Milletvekili Ali Küçükaydın ise kitabıyla ilgili değerlendirmesinde, acıyı da sevinci de iç içe yaşayanlardan biri olduğunu hatırlatarak, öğrencilik yılları ve meslek hayatı süresince, tarihi bir takım gerçekleri öğrendikçe çileli bir göçün daima insanla beraber olduğunu, Anadolu yaylarına kadar uzanan yol boylarında; yurtların özlemini, geride kalanların hasretini ruhunda duyduğunu söyledi.

Küçükaydın, şöyle dedi: “Bu hayatı yaşayanlar bir süre kalıp yerlerini hemcinslerine bırakarak ortalıktan çekip gitmemiş midir, yani her şey göç halinde değil mi, doğrusunu söylemek gerekirse, ben kendimi hep ‘Göç yolu konakları’ nda hissettim.”Küçükaydın’ın kitabında 170’e yakın şiir yer alıyor, şair vekil serbest tarzın yanında zaman zaman kafiyeli şiirlere de yer veriyor.