Köylülerden 2b Protestosu

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde köylüler, 2B Yasası’nı protesto eylemi düzenlediler.

Köylülerden 2b Protestosu
19 Mayıs ilçesinde cuma namazı çıkışında Yörükler Caddesi’nde ellerinde döviz ve pankartlar ile toplanan köylüler, hükümet ve 2B Yasası’na tepki gösterdiler. Köylülere CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay da destek verdi. Eylemde konuşma yapan Mehmet Atalay, “Çiftçi 10 bin lirayı, 5 bin lirayı ne zaman gördü. Kimin malını kime satıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

“Bunların tek sebebi sizsiniz” diyen Milletvekili İhsan Kalkavan, “Bu memlekette 10 yıl önce tütün yasak edildiği, ‘Amerika’nın emri’ denildiği zaman dirayetli olsaydınız, karşı gelseydiniz, Amerika’nın Ecevit’e ‘haşhaş ektirmeyeceksiniz’ dediği zaman Ecevit’in ‘ben ekeceğim, ne yapacaksınız’ dediği zaman karşı gelseydiniz hükümet bundan cesaret alamazdı. ‘Karşı gelin’ derken oyunuzla karşı gelirdiniz. Sizlerin bizlerin demokratik hakları oydur. Ben ‘direneceksiniz’ diyorum. Hiç kimsenin torunlarına, çocuklarına borç bırakma hakkı yoktur” dedi.

Köylüler de 2B Yasası’nın kendilerini mağdur ettiğini, yasanın öngördüğü rakamları ödeme durumlarının olmadığını söylediler. Galip Yeşilyurt isimli köylü, “Bizim arazilerimizin hepsi 2B. Bu paraları ödeyecek durumumuz yok” şeklinde konuştu.

Köylüler, konuşmaların ardından dağıldılar .
Kaynak: İHA