Kadınlar Çocukluk Hayallerini Gerçekleştiriyor
Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıl önce başlatılan "okullar hayat olsun" projesi kapsamında çocukken babaları tarafından okutulmayan kadınlar okuma-yazma öğrenerek çocukluk hayallerini gerçekleştiriyor.

Kadınların hepsi çocukken babaları tarafından "kızlar okumaz" diyerek okutulmadıklarını belirterek, "Biz çocukken çok okumak istedik ancak bizi babalarımız okutmayıp çocuk yaşta evlendirdi. Bu nedenle okumak bir şeyler öğrenmek içimizde hep bir uhde olarak kaldı. Ancak Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında içimizde bir uhde olarak kalan okuma istediğini gerçekleştiriyoruz. Çocukluk hayallerimizi yaşlanıp torun sahibi olduktan sonra gerçekleştiriyoruz. Ama yine de okuma-yazma öğrendiğimiz için çok mutluyuz" dediler.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'te okuma-yazma öğrenen yaşlı kadınları ziyaret ederek onlara moral verdi. Selamet, okumanın yaşı olmadığını insanın her yaşta öğrenebileceğini, kadınların bu çabasından dolayı çok mutlu oduğunu, projenin böylece amacına ulaştığını söyledi.
