Erdoğan'dan Hollanda'ya Yunus tepkisi

Başbakan Erdoğan, eşcinsel aileye verilen Yunus için "Ahlaka aykırı" dedi.

Erdoğan'dan Hollanda'ya Yunus tepkisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da bir Türk ailesinin çocuğu olan Yunus'un lezbiyen koruyucu çifte verilmesinin 'genel ahlak kurallarına aykırı ' olduğunu ifade etti.

'EŞCİNSEL AİLE TEPKİSİ '

Başbakan Erdoğan, Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, Lahey şehrinde 5 aylıkken annesinden alınarak lezbiyen bir çiftin yanına verilen Yunus'la ilgili olarak, 'Bir çocuğu teslim ettiğiniz aile, genel ahlak kuralları açısından, bunu halkının çoğu Müslüman olan veya İslam kültürü içerisindeki bir yaklaşım olarak söylüyorum, eşcinsel bir aileye bir çocuğun teslim edilmesi, bir defa o toplumun kendi genel ahlak kurallarına terstir, kendi inanç değerlerine terstir ' dedi.

'Çünkü biz emaneti sağlam ellere, emin ellere teslim etmek durumundayız ' diyen Başbakan Erdoğan, '6 aylık çocuk, böyle bir tercih yapamayacağına göre bu konuda tercih eden makam yargıdır diye bakarsak, bu ciddi bir yanlışa sevk edebilir ' diye konuştu.

'YETERİNCE MÜSLÜMAN YOKSA BİZ NE YAPALIM '

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Yunus A. ile ilgili kararı yargının kısa süre içerisinde verileceğini söyledi. Rutte, çocukların zorda ve ortada kalmaması için Gençlik Merkezleri'nin karar verdiğini belirterek, 'Hollanda genelinde yeterince Müslüman koruyucu aile yoksa biz ne yapalım? ' dedi.

Mark Rutte 'Biz Hollanda olarak çocukların iyi bir bakım alması için çaba gösteriyoruz.Onların iyi bir şekilde bakım almaları için Bureaujeigdzorg (Gençlik Merkezi) bir çocuk için neyin en iyi olduğunu mutlaka düşünüyorlardır. Bu bakım merkezleri ortada kalmış ve zorda bulunan bu çocukları yetiştirmek ve iyi bir yere yerleştirmekte karar vermektedirler. Hollanda genelinde yeterince Müslüman koruyucu aile yoksa biz ne yapalım? Bunu düşünmek lazım. Bizler çocukların ortada kalmaması için çalışmalar içinde olmalıyız. ' diye konuştu.