Depolar İlçe Dışına Çıkarılacak

Şereflikoçhisar ilçe merkezinde bulunan inşaat malzemesi ve kömür depoları yerleşim alanı dışına çıkarılacak.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, inşaat malzemesi ve kömür satışı yapan esnafla bir araya gelerek depoların merkez dışına taşınması konusunda uyarılarda bulundu.

Şereflikoçhisar'ın resmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlandığına dikkat çeken Başkan Altuğ, ''Bu ay fiilen Büyükşehir'e bağlanacağız, ilçenin görünüşünü olumsuz yönde etkileyen, vatandaşlar tarafından sürekli şikayet edilen inşaat malzemesi depoları ile kömür depolarını ilçe merkezi dışına taşıyacağız, ilçemize güzel bir şekil vereceğiz'' dedi.

Daha önceki dönemde inşaat malzemesi sektöründe faaliyet gösteren esnafa Boğaz mevkiinde yer verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Altuğ, 25 Mart'a kadar ilçe merkezinde depolarını barındıran işletmelere taviz göstermeyeceklerini, sürenin dolmasının ardından depolarını merkez dışına almayanlar hakkında işlem yapacaklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Altuğ, kömürcü esnafına sanayi sitesinde bulunan boş dükkanları depo olarak kullanabileceklerini belirterek, ''Bu kış sezonu başlamadan tüm kömür depolarını ilçe dışına aktaracağız, kömür depolarının bir yerde toplanması için Belediye Meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurarak çalışmalarımızı bu yönde ilerleteceğiz'' dedi.

İlçede faaliyet gösteren 15 kömürcü esnafı en az 800 metrekarelik depoların inşaa edilerek belirlenen noktalara taşınabileceklerini ifade ettiler.

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA