Çarşamba Kaymakamlığı, Yaşlı, Dul ve Engelli Bireyler Bulunan Yardıma Muhtaç Ailelere, Arsa Göstermeleri Şartıyla Bedelsiz Ev İnşa Ediyor

Mustafa Çavuş - Yaşar Karaman - Çarşamba Kaymakamlığı, yaşlı, dul ve engelli bireyler bulunan yardıma muhtaç ailelere, arsa göstermeleri şartıyla bedelsiz ev inşa ediyor.

İlçede bir yıl önce başlatılan çalışmayla, maddi durumu iyi olmayan, yaşlı, dul ve engelli bireylere sahip aileler tespit edildi. Arsaları bulunan ancak evleri olmayan ailelere, kaymakamlıkça ev inşa edilmeye başlandı. Eski ve oturulamayacak durumdaki evler ise onarılarak kullanışlı hale getirildi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, AA muhabirine, ihtiyaçlı aileleri düşünerek bir adım attıklarını, yoksullara kendi arsaları üzerinde ev yaptıklarını söyledi.

Bu yıl sonuna kadar 150 aileye bedelsiz ev teslim etmeyi planladıklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

''Bir yılı aşkın süredir uyguladığımız projeyle yaşlı, dul ve engelli bireyleri olan ihtiyaç sahibi ailelere ev inşa ediyoruz. Onarılması gereken evleri baştan aşağı onarıyoruz. Onarılması mümkün olmayanları ise sıfırdan yapıyoruz. İlçede bir yılda 24 ev yapıp ailelere teslim ettik, 27 evin inşaatı sürüyor. 55 evin de projesini bitirdik.''

-''Yardımları kalıcı hale getiriyoruz''-

Kaymakamlık tarafından yapılan maddi yardımların geçici olduğunu, yardım yapılan aileden bir hafta sonra tekrar başvuru alabildiklerini vurgulayan Yıldız, ''Yapılan evlerle yardımları kalıcı hale getiriyoruz. Aile bireylerinin yaşam boyu rahat ve mutlu şekilde hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Talep geldiği sürece projeye devam edeceğiz'' dedi.

Yıldız, bir evin maliyetinin yaklaşık 30 bin lira olduğunu, masrafların Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce karşılandığını kaydetti.

-''Kar yağmasın diye dua ediyordum''-

Kaymakamlıkça yaptırılan evini teslim alan Ahmet Zorlu , oğlu, gelini ve torunuyla yaşadığını, 80 yaşında rahat bir eve kavuştuğu için çok memnun olduğunu söyledi.

Eski evinin oturulamayacak durumda bulunduğunu anlatan Zorlu, ''Evimin çok kötü bir hali vardı. Kar yağmasın diye dua ediyordum. Yağmur suları evin içine giriyordu. Şimdi sapasağlam bir eve kavuştuğum için çok mutluyum'' diye konuştu.

İhtiyaç sahibi ailelerin arsaları üzerine inşa edilen evlerin 2 oda, 1 mutfaktan oluştuğu, arsalarına göre 68 ile 85 metrekare inşa edildikleri öğrenildi.

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA