‘veli Okuma Günü’ Düzenlendi

Adıyaman Şehit Cem Özgül İlköğretim Okulu tarafından ‘Beş Dakikanı Bana Ayır’ Projesi kapsamında ‘Veli Okuma Günü’ düzenlendi.

‘veli Okuma Günü’ Düzenlendi
Okulun Miyase Sertbarut Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ‘Veli Okuma Günü’ etkinliğinde Öğrenciler ve veliler birlikte kitap okudu.

Şehit Cem Özgül İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Söylemez, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, onların bugün ve gelecekte okuyan ve ne istediğini bilen bireyler olmasını sağlamak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Söylemez, Okulda ‘Veli Okuma Günleri’, evde ise ‘Aile Okuma Paylaşım Saati’ adlı projeleri gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, öğrencilerin okuma alışkanlığı, kişinin okuma eylemini bir gereksinim olarak algılanması sonucu, yaşam boyu sürekli ve düzenli biçimde okuması gerektiğini vurguladı.

Özkan, “Bugün okulumuzda ‘Beş Dakikanı Bana Ayır’ adlı okuma kampanyası kapsamında bu projenin startını verdik. Hem okulda hem de evde kitap okuma alışkanlığı getirmek istiyoruz. Amacımız okumayı yaygınlaştırmak. Türkiye’de okuma alışkanlığı ve oranı çok düşük. 80 kişiye bir kitap düşerken, Japonya’da 1 kişiye 40-50 kitap düşüyor. Bizim okumamız gerekiyor. Müslüman topluluklar çok az okuyor. Tarihimizde dünya kitabı bizden öğrendi ama şimdi biz kitap okumuyoruz. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için televizyonları kapatıp birlikte kitap okuyalım. Evimizde kütüphane oluşturalım. Ödül olarak çocuklarımıza kitap alalım” dedi.

Kaynak: İHA