Türk Parlamenterler Birliği Üyeleri Huzurevinde

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ile birlik üyeleri, Ankara Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Merkez Müdürü Nurhan Yeşilyurt’un karşıladığı Türk Parlamenterler Birliği heyeti, buradaki yaşlılarla konuştu.

Genel Başkan Nevzat Pakdil yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeni bir aile modelinin geliştiğini, ailenin önemli üyelerinden olan dede ve ninenin bu aile yapısı içinde yer almadığını söyledi.

Pakdil, “Her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. Çocuklarımız bize emanettir. Onların en güzel şekilde yetişmesi için mücadele veriyoruz. Onların üzerine titriyoruz. Fakat günümüzde yaşlılarımız için aynı hassasiyeti göstermediğimizi görüyoruz. Oysa yaşlılarımız da bize emanet.” dedi.

“PSİKOLOJİK VE SOSYAL GELİŞİME KATKI SAĞLAMALI”

Dede ve nine çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak gerektiğini vurgulayan Pakdil, şöyle devam etti: “Çocukların teslim edilebileceği merhamet kucaklarının var olması lazım. O açıdan bunu çok önemsiyorum. Bu konuda çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarına daha fazla çalışmalarını öneriyoruz. Dede ve ninesinde uzakta büyüyen çocuklarının iletişim becerilerinin iyi olmadığı ortaya çıkıyor. Yani anne ve babasının çalıştığı bir ortamda ve çocuğa verilmesi gereken sosyal, psikolojik ve kültürel değerlerin verilmediği bir aile yapısında dede ve ninenin yokluğu gerçekten fark ediliyor. Fakat bütün bu gerçeklere rağmen çağımızın mecburiyetleri huzurevlerine olan ihtiyaçları doğurmuştur. Bu konuda dengeleri çok iyi kurmamız gerekiyor.”Yaşlıların evlerin bereketi olduğunu, inançlarımızın da onlara (öf) bile dememeyi gerektirdiğini ifade eden Nevzat Pakdil, “Bu kapsamda, ömürlerinin en verimli, en üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren emektar insanlarımızın, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri güvenli bir ortamı hazırlamayı; hem sosyal devlet anlayışımızın gereği; hem de insanî bir görev olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurhan Yeşilyurt da huzurevlerinin bir ihtiyaçtan doğduğunu hatırlatarak, “Fakat en önemlisi yaşlılarımız için en güzel huzurevi evlatlarının evidir. Gelin evlerimizi birer huzurevi haline getirelim. Milletvekillerimizin huzurevini ziyaret etmeleri hem bizleri hem burada kalan sakinlerimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.” dedi.