Onur Air Şanlıurfa Seferlerine Başlayacak

Onur Air, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın , girişimleriyle Şanlıurfa-İstanbul seferlerine başlayacak.

ŞUTSO'dan yapılan açıklamaya göre, 5 Nisan Cuma gününden itibaren başlayacak uçuşların her gün 7.30'da Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, firmayla her türlü anlaşmaların yapıldığını belirtti.

Bu uçuşların Şanlıurfa için önemli olduğunu aktaran Ertekin, şunları kaydetti:

''Uçuşların alternatif oluşturması iş adamlarımız ve yolcularımız için çok önemli bir ayrıntı. Biliyoruz ki birçok iş adamımız günübirlik İstanbul'a gidiş geliş gerçekleştiriyor. Bu durumda ulaşım kolaylığı sağlayan Onur Air yetkililerine, emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz.''

-Yerel gazete sayısı düştü

Basın İlan Kurumu İl Müdürü Şükrü Kılıç, Şanlıurfa'da faaliyet gösteen yerel gazete sayısının 16'ya düştüğü bildirdi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, kentte daha önce 26 gazetenin bulunduğunu hatırlattı.

Gazete sahipleriyle yaptıkları toplantıların ardından sayının 16'ya gerilediğini aktaran Kılıç, sayının azalmasıyla yayıncılık kalitesinin de yükseleceğini belirtti.

Amaçlarının kamu yararına faaliyet gösteren gazetelerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak olduğunu anlatan Kılıç, bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA