Öğrencilerin Nevruz Coşkusu

Baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart tarihinde tüm Türk dünyasında kutlanan Nevruz Bayramı kutlaması Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından coşku ile kutlandı.

Öğrencilerin Nevruz Coşkusu
Alperen ve Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması öncesi öğrenciler Türk ve Türk dünyasına ait ülkelerin bayrakları ile Karya Cafe önünde toplandı. Öğrenciler burada istiklal marşını okuduktan sonra Fen Fakültesi binası önündeki geniş alana geçti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin Üniversite yönetiminden izin alarak düzenlediği Nevruz kutlamaları için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı önlem aldı. İlçelerden takviye polis ekiplerinin geldiği Nevruz kutlamaları için meydanda ateş yakıldı. Yakılan ateşin üzerinden Türk dünyasının bayrakları ile atlayan öğrenciler daha sonra Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunlarını toplu halde oynadı.

Nevruz Bayramı kutlamaları ile ilgili olarak açımlama yapan Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Eren Akdeniz, “Gerçekte Nevruz; birlik ve beraberliğin gür ateşini körüklemekte, fitne ve nifaka geçit vermemektedir. Temennim, baharın uyanışını ve müjdesini haber veren Nevruz’un üzerimizdeki atalete son vermesi, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olması için değerli fırsatlar sunmasıdır” dedi.

Nevruz Bayramının, zehirli eylemlerin ve küstahça meydan okumaların bir aracı olarak görenler ve buna içten içe destek olanlar mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklarını belirten Akdeniz, “Beraber ağlayıp, birlikte gülen, bayram günlerinden, yas tutulan dönemlere kadar her şeyi birlikte paylaşan ve yaşayan aziz millet fertleri hiçbir şart altında ayrılıkçı emellere geçit vermeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA