Kentsel Dönüşüm, 5 Nisan’da Start Alacak

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 5 Nisan’da yapılacak ihale ile Nazilli’de Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin başlayacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm, 5 Nisan’da Start Alacak
Alıcık, başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilere Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdi

Toplantıda Haluk Alıcık'a Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ile Belediye İmar İşleri Müdürü Koray Öden de eşlik etti. 5 Nisan’da yapılacak ihale ile Aşağı Nazilli üzerindeki 7 dönüm alanda Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Alıcık, “Nazilli hedefini çizdi. Nazilli üniversite, organize sanayi ve jeotermal şehri olacak” dedi.

Toplantıda ilçede kaçak yapılaşmayı önlemek için aldıkları tedbirleri de açıklayan Haluk Alıcık, “Bundan sonraki süreçte biz veya bizden sonra görev alacak arkadaşlarımız Nazilli’deki kaçak yapılaşmayı yok etmek için çalışma yapmak zorundadır. Biz öncelikle insanların neden kaçak yapı yapma ihtiyacı duyduğunu araştırdık. Dar gelirli vatandaşlarımız yapı denetim ve mühendislik projesi yaptırmaya kalkınca 20-25 bin TL gibi bir masraf ortaya çıkıyor. İşte insanlar bu nedenle kaçak yapıya yöneliyor. Kaçak yapı yapınca vatandaşlarımız sorunlarından kurtulmuyor, aksine sorunlarla karşılaşıyorlar. Belki vatandaşlar küçük çaplı sorunlarına çare bulduklarını sanıyorlar ama çeşitli cezalarla karşılaşıyorlar. Bu noktadan hareketle biz de Nazilli Belediyesi olarak gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza tip projeler hazırladık” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN 2 BİN 500 TL HARÇ ALINACAK
Dar gelirli ve gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan tek katlı konut tip projesinin Nazilli’de ki kaçak yapılaşmayı önlemek için hayata geçirdiklerine vurgu yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık şöyle devam etti: “Yığma yapı modeliyle yapılacak olan konutlar tek katlı olacak. Vatandaşlar tapularıyla Nazilli Belediyesi’ne müracaat edecekler. Yapının projesini Nazilli Belediyesi çizecek ve yapının kontrolünü üstlenecek. Vatandaşlardan 2 bin 500 TL harç alınacak. Boş arsası veya eski binası olan vatandaşların bu uygulamadan faydalanması için bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Birkaç tane karkas yapı tarzında bina projesi çizdirdik. Binalar net 98 metre kare alana sahip olacak. Nazilli Belediyesi olarak bize başvuran vatandaşlarımızın arsanın durumuna göre projeyi çizeceğiz, denetimini biz yapacağız. Vatandaşlar yapı denetime gitmeyecek. Yani her şeyi Nazilli Belediyesi yapacak”

‘DEVLET KAÇAK BİNALARI YIKACAKSINIZ DİYOR’
Toplantıda, Tek Tip Proje ile vatandaşların kaçak yapılaşma için bahanelerinin kalmadığına dikkat çeken Başkan Alıcık, “Devletin kaçak binalar konusundaki tavrı bellidir. Devlet kaçak binaları yıkacaksınız diyor” dedi.

Projeyi kar elde etmek için değil, dar gelirli vatandaşların sorunlarına sahip çıkmak için hayata geçirdiklerinin altını çizen Alıcık, “Bu sayede Nazilli’de kaçak yapılaşmaya son vermiş olacağız. Mevcut kaçak yapılaşma için Yeşil Mahalle, Yeşilyurt, Muammer Aksoy ve Pınarbaşı mahallelerinde 1/1000’lik ve 1/5000’liklerde gerekli müdahaleleri yaptık. Şimdi vatandaşlarımız 18 Uygulaması yaptıracaklar ve kurtarabildiklerimizi kurtaracağız. Kurtaramadıklarımızı ise kentsel dönüşüm içerisinde tutacağız” ifadelerini kullandı.

‘ÇARPIK YAPILAŞMA NAZİLLİ’NİN MESELESİ’
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Alıcık şöyle konuştu: “Nazilli’yi güzelleştirelim demek 19 katlı binanın tepesine çıkıp, çarpık yapılaşma var demekle olmuyor. Bunu yapan ben değilim. Benim 4 yıllık bir belediye başkanlığı sürecim var. Bu Nazilli’nin meselesidir. Bu meseleyi çözmek için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi söz konusu olunca çok heyecanlanıyorum. Aşağı Nazilli’de NAZKENT yaptığımızı, o alanları yıktığımızı ve kentsel dönüşüm yaptığımızı düşünüyorum. Yolları ve parkları yaptığımızı hayal ediyorum ve mutlu oluyorum. İşte bunların hepsini düşününce yeni bir şehir kazandırmanın heyecanını yaşıyorum”.

‘NAZİLLİ OKUMAK, YAŞAMAK VE YAŞLANMAK İÇİN İDEAL BİR ŞEHİR’
Toplantının sonunda, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun bir cümlesini hatırlatan Başkan Haluk Alıcık, “Hocamızın söylediği bir söz benim için çok önemli hale geldi. Aslında bu söz Nazilli için bir slogan olmalıdır. ‘Nazilli okumak, yaşamak ve yaşlanmak için ideal bir şehir’ diyor Birincioğlu. Doğru da söylüyor. Nazilli Belediyesi olarak eğitim kurumlarına sadece Fen İşleri Müdürlüğü vasıtasıyla 4 yıllık süreçte 4,6 milyon TL’lık yardım sağladık. Yarınımızın lider ülke Türkiye’sini yaratacak kişiler bizim çocuklarımız. Nazilli eğitim seviyesinde üst noktalardadır. Nazilli’deki çocuklar iyi eğitim almalıdır. Hem lider ülkeye, hem lider millete, hem de Nazilli’ye sahip çıkmalı diye düşünüyoruz. Bir eğitimci olarak, Nazilli Belediyesi olarak eğitime yapılan hizmeti boşa görmedim, helali hoş olsun. Bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA