Elmada Üretimin Artırılması ve Zararlılarla Mücadele Eğitimi

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce elma üreticilerine yönelik eğitim toplantısı yapıldı.

Çiftçi Evi'nde düzenlenen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan, Şiran, Kürtün ve Torul İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar ve elma üreticileri katıldı.

Toplantıda toprak analizi, meyvecilikte bahçe tesisi, budama ve diğer yetiştiricilik faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Irkın, Gümüşhane için meyveciliğin çok önemli olduğunu belirterek, ''Meyvecilik faaliyetlerinin gelir getirici olarak düşünülmesi ve planlanması da çok önemli. Meyvecilik sektörüne yatırım yapacak girişimcilere ihtiyaç duyuyoruz, hobi amaçlı yetiştiriciliğe de her zaman destek olacağız. Öncelikle belli büyüklüğü hedefleyen işletmelere her türlü desteği sağlayacağız, fidan talepleri hangi miktarda olursa olsun karşılayacağız, elmada entegre mücadele hem çevreyi hem de insanı koruyan bir modeldir'' dedi.

Muhabir: Engin Doğru

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA