Ekmek İsrafı Kampanyasına Destek

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, TMO Bandırma Şube Müdürü Ünver Kayran ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, ekmek israfı kampanyasına destek için bir araya geldi.

Ekmek İsrafı Kampanyasına Destek
Ticaret Borsası Başkanı Üzen, ekmeğin en fazla israf edilen gıda ürünlerinin başında yer aldığını söyledi.

Türkiye’de yılda 37 milyar ekmek üretildiğini hatırlatan Üzen, “Bunun 35 milyarı tüketiliyor. Ülkemizde ekmek israfı günde 6 milyon, yılda 2,1 milyon adet. Ekmek israfı sebebiyle yıllık ekonomik kaybımız dünya birincisi olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz gelire eşdeğer durumdadır. Yine araştırma sonuçları ekmek israfının hem fırınlarda, hem de tüketim mekânlarında olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla ekmek israfını önleyecek tedbirlerin de öncelikle bu alanlarda uygulanmasının önemini ve gerekliliğini ortaya koymaktadır” dedi.

TMO Bandırma Şube Müdürü Ünver Kayran ise, “Genel Müdürlüğümüz bütün ülkeyi kapsayan bir kamuoyu araştırması yaparak Türkiye'deki ekmek israfının yüksek boyutlara ulaştığını tespit etmiş ve bu sonuçtan hareketle israfın önlenmesine ilişkin toplumsal hassasiyet oluşturulmasına öncülük etme gereği hissederek ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ adı altında bir faaliyet başlatmaya karar vermiştir. Bizler de bu konuda herkesin gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyoruz” dedi

Ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş ise, “Tüm kesimlere sesimizi duyurabilmek için buradayız. Herkesi kampanyaya destek olmaya ve israfı önlemeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA