Bursa’da Nevruz Coşkuyla Kutlandı
Bursa’da Nevruz coşkusu yaşandı.

Tertip komitesi ve bir grup öğrenci Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Harput, tertip komitesi üyesiyle yumurta tokuşturdu. Vali Harput, “Nevruz; kardeşliktir” dedi.
Valilik ziyaretinin ardından mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, Kapalı Çarşı’dan geçti. Çarşıda, mehterli yürüyüş esnafların alkışları arasında gerçekleşti. Kent Meydanı’ndaki kutlamalarda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, “Nevruz; kardeşlik ve berekettir. Birlikte olma günüdür. Nevruz; baharın müjdecisidir. Milli ve dini bayramları kutladığımız gibi Nevruz’u da kutlamalıyız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yakılan Nevruz ateşinden atlayan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Kutlamalara katılanlara gözleme ve Özbek pilavı ikram edildi .
