Başbakan Erdoğan Hollanda’da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a geldi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin daveti üzerine Hollanda’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TSİ 22.30 sıralarında başkent Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan havalimanında karşılanmasının ardından ikamet edeceği Okura Otel’e geçti.

Resmi temaslarına yarın başlayacak olan Başbakan Erdoğan, Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Başbakan Mark Rutte başta olmak üzere senato ve meclis başkanlarıyla da bir araya gelecek. Hollanda ziyaretini, TSİ 17.30’da yapılması beklenen Türk ve Hollandalı firma temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda yapacağı konuşmayla tamamlaması beklenen Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Türkiye’ye dönecek.

Erdoğan’ın Hollanda’daki görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra, Avrupa Birliği üyelik süreci ile bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan’a Hollanda ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan eşlik ediyor .
Kaynak: İHA