Anamur ve Silifke İlçelerinde Tören Düzenlendi

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Anamur ve Silifke'de tören düzenlendi.

Anamur Orman İşletme Müdürü Erdal Çetinkaya, Anamur Ortaokulu'nda düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Anamur Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda ağaç dikme etkinlikleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu kapsamda Anamur Ortaokulu bahçesine 90 adet servi, fıstık çamı ve kauçuk ağacı fidanı dikileceğini ve 20 kuş yuvası asılacağını ifade eden Çetinkaya, ''Ayrıca 10 okulumuzda da ormanın önemi, korunması ve orman varlığının arttırılması konularında eğitim veriyoruz. Toplamda 1000 fidan ve 100'den fazla da kuş yuvası asacağız. Öğrencilerimize ormanı sevdirmek ilçemizdeki yeşilliği arttırmayı hedefliyoruz'' dedi.

-Silifke'deki etkinlik-

Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulunda ağaç dikme şenliği düzenlendi.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün İkinci Öğretim 2/A sınıfı öğrencileri işbirliğinde ''Sende bir ağaç dik'' sloganıyla düzenlenen şenlikte çeşitli türden çok sayıda fidan okul bahçesine dikildi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, fidan dikiminden önce yaptığı konuşmada, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla bu şenliği düzenlediklerini kaydetti.

İnsanların ağaçlarla aralarında irtibat kurmakla zorlandığını ifade eden Aslan, ''Ama aslında ağaç çocuğa beşiktir. İnsanın evidir evinin kapısıdır ve penceresidir. Okulda kalemdir, defterdir. Okuduğu gazetedir, dergidir. Soluduğu oksijendir, koruduğu topraktır, vatandır'' dedi.

Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ise, Ormancılık Günü nedeniyle bu etkinliği okullarında gerçekleştiren Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Muhabir: Oktay Demir - Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA