Amasya’da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Amasya’da “Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması” yapıldı.

Amasya’da Kadın Çiftçiler Yarıştı
Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Saraydüzü Kışlası binasında düzenlenen yarışmada ev ekonomisi ve çeşitli tarımsal konulardan oluşan 15 sorudan 13’ünü doğru cevaplayan Ovasaray köyünden Dilek Çakır, birinci oldu. 12 yarışmacının mücadelesinde ikinciliği Kayadüzü beldesinden Ebru Gülcan, üçüncülüğü de Keçiköy’den Neslişah Solak elde etti.

Dereceye girenlere ödülleri yarışmayı izleyen Vali Yardımcıları Hakan Kılınçkaya ile Suat Seyitoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ve Amasya Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Duygu Kılıç tarafından verildi.

“Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması”nın bu yıl 10.’sunun düzenlendiğini belirten İl Müdürü Gülbay, “Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenmekte olan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının formatı geliştirilerek 2011 yılında itibaren 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması' olarak değiştirilmiştir” dedi.

Kadın çiftçilerin daha üretken ve verimli olarak tarıma katılımlarını sağlamak için yarışma formatına eklenen proje yarışması sonucunda dereceye giren yarışmacılar başta olmak üzere katılan tüm yarışmacılara verilen para ödüllerine ilave olarak birinci, ikinci ve üçüncü gelen projeye de ayrıca hibe olarak 50 bin lira para ödülü verileceğini anımsatan Gülbay, il birincisi seçilen Dilek Çakır’ın Gümüşhane’de 9 ilin katılımıyla düzenlenecek olan bölge yarışmasında Amasya’yı temsil edeceğini kaydetti

Yarışmada jüri üyeliklerini de Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Tunay Ünsal, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Özbülbül ile, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ümit Yıldız yaptı .
Kaynak: İHA