Aktif Siad Heyeti Fas’ı Keşfetti

Ankara’daki Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (Aktif SİAD) heyeti, Fas ziyaretinden memnun döndü.

Aktif Siad Heyeti Fas’ı Keşfetti
OSTİM merkezli işadamları, yoğun görüşme programı ile somut iş bağlantıları yaptı.

Faslı işadamlarını daha önce Ankara’da ağırlayan Aktif SİAD yönetimi, 16 kişilik heyetle Fas’a 4 gün süren ziyaret gerçekleştirdi.
Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Tolga Bülent Erdoğan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Başkan Ufuk Bayraktar liderliğindeki Fas gezisinin
verimli geçtiğini aktardı.

Heyeti belirlerken özellikle bir kentin inşasında yer alabilecek firmaları tercih ettiklerini belirten Erdoğan, “Yer altı hizmetlerinden, müteahhitliğe, enerjiden, kent mobilyalarına, belediye ekipmanlarından, şehir temizleme hizmetleri verebilecek firmalardan oluşan bir heyetle gittik.” dedi

TÜRKİYE’YE POZİTİF AYRIMCILIK
Fas’ta Türk mallarına karşı bir önyargı olmadığını gördüklerine dikkat çeken Tolga Erdoğan, Türklerin çok benimsendiğini ve yaptıkları resmi görüşmelerde, “ikinci vatanınıza hoş geldiniz yaklaşımı” ile karşılaştıklarını dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:
“Türk yatırımcıların Fas’a çekilmesi konusunda çok samimi yaklaşımlar söz konusu. Birçok Türk kuruluşunun başarı öyküsüne şahit olduk. Uzun yıllar Fas’a hizmet veren bu kuruluşların başarı öykülerinde ‘Avrupalıların yarım bıraktığı işleri bizler taahhüt ettiğimiz sürelerin çok daha altında sürelerde tamamlayıp teslim ederek güven sağladık. Şuan bizlerin yaptıkları işlerle ilgili buradaki hükümetlerin en ufak bir şüphesi yok. Yeter ki bu güveni yitirecek davranışlarda bulunmayalım’ ifadelerini dinledik. Faslılar, Türklere karşı çok pozitif ve sıcaklar. Faslı sanayiciler, Türkiye’yi kendilerine model olarak aldıklarını anlattı. Birlikteliğin devamı için neler yapılabilir konusunda resmi kanallarla diyalogdayız. Fas gezimiz ile ilgili yorumlarımızı Fas Ankara Büyükelçisi ile paylaşacağız.

”FAS’TA YATIRIM AJANSLARI KURULDU
Fas’ta yatırımı destekleme adına her şehirde bir yatırım ajansı kurulduğuna da dikkat çeken Erdoğan, Fas’ın hem Afrikalı, hem Müslüman hem de Avrupalı olma özelliği olan üçlü mozaiğe sahip gelişmiş bir ülke olduğunu söyledi.