Turgutlu’dan Bir Organ Bağışı Daha

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organlarının bağışlandığı açıklandı.

Turgutlu’dan Bir Organ Bağışı Daha
Geçtiğimiz günlerde oğlunun kullandığı motosikletin arkasından düşerek başından ağır yaralanan Nafike Yalçıntürk (56) Turgutlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Nafike Yalçıntürk’ün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Bağışı yetkililerin Yalçıntürk’ün ailesiyle yaptığı görüşmeler Sonucunda organlarının bağışlanacağı öğrenildi.

Yalçıntürk’ün karaciğeri, böbrekleri, gözleri, akciğeri, kalbi ve kemik iliğinin bağışlandığı ve bu organların Türkiye’nin çeşitli yerlerinde organ nakli bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi. Bağışlanan organlar, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilecek. Organ nakil ekiplerinin sabaha karşı Turgutlu Devlet Hastanesine gelerek organları alacakları bildirildi.

BİR AYDA ÜÇÜNCÜ ORGAN BAĞIŞI

Turgutlu organ bağışı konusunda Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Süleyman Bozkurt ve Refiye Karaarslan’dan alınan organlar 10 kişiye umut olmuştu. Bu organ bağışları ile Türkiye’nin gündemine oturan Turgutlu yine bu sağduyulu tutumu ile takdir topladı. Son yapılan organ nakli ile Turgutlu bir ay içerisinde 3’ncü organ bağışını gerçekleştirmiş oldu .
Kaynak: İHA