Tarihi ayıp!

'Fetih 1453'e ambargo koyan Almanya, yine sahnede! Alman yetkililer, Türkiye'de 7 yaş sınırı konulan 'Çanakkale: Yolun Sonu'na 18 yaş sınırı koyarak tarihi bir ayıba daha imza attı

Tarihi ayıp!
Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren 'Çanakkale: Yolun Sonu ' filminin; Almanya'daki gösteriminde yeni bir skandala imza atıldı. Türkiye'de '+7 ' yaş sınırıyla vizyona sokulan filme Alman yetkililer '+18 ' yaş uygulaması getirdi. Avusturya'da da aynı skandala imza atıldığını söyleyen yapımcı Tolga Aydın; şunları söyledi: 'Her zaman ulusal değerlerimize sahip çıktık ve çıkacağız. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık; umarım hak ettiğimiz sonucu alırız. ' Başrollerini Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç ve Mahir Günşıray'ın paylaştığı filmle ilgili Almanya'da yaşanan skandallar bununla da sınırlı kalmadı.

BİR SİNEMADA KAVGA ÇIKTI
Filmin yurt dışı dağıtımcısı A&F Media'ya göre; ülkedeki bir sinemada yetkililer ve gurbetçiler arasında arbede çıktı. Filmi seyretmekte ısrar eden vatandaşlar ile yetkililer arasındaki kavgaya polis müdahele etti. Bu arada film; Çanakkale Savaşı'nda kardeşi Hasan'ı korumak için cepheye giden keskin nişancı Muhsin'in öyküsünü anlatıyor.

YiNE AYNI HiKAYE
Alman yetkililer, geçtiğimiz yıl ülkelerinde gösterime giren 'Fetih 1453 ' için de benzer bir skandala imza atmıştı. Film; ülkede '+16 ' yaş uygulamasıyla vizyona sokulmuş; filme getirilen bu yasak gurbetçilerin tepkisini çekmişti.

ALMANLAR DA SAVAŞTAYDI!
Yıl 2013'te Alman yetkililer; Türkiye'nin geçmişini anlatan tarihi filmlere tepki koyarken; bundan yıllar önce durum çok farklıydı. 'Çanakkale: Yolun Sonu 'nun anlatıldığı savaşta da; Alman Komutan Liman Von Sanders Türk cephesindeki yerini almıştı. Almanlar da bunun üzerine savaşı anlatan birçok kitap ve makale yayınladı.