Muğla’da Deniz Dipleri Temizleniyor

Muğla'da Gökova Yelken Kulübü’nde yelken antrenörü olarak çalışan Deniz ve Derin Karamanaoğlu, Gökova Körfezi’nde başlattıkları "Hayalet Ağ Avcıları" projesi hakkında bilgi vermek için Vali Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, “Çevreyi, doğaya zarar vermeden ve gelecek nesilleri de düşünerek dengeli kullanmamız gerekiyor. Denizimiz, ormanımız, sahip olduğumuz bütün zenginlikleri iyi korumamız önemli bir husus. Denizi temiz tutmak, ekolojik sistemin dengesini bozmadan milli varlığımızı çocuklarımıza bırakmak, bizim en önemli görevimiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkürler.” dedi.

Karamanoğlu ise UNDP tarafından yürütülmekte olan Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP)-COMDEKS desteğiyle yürütülen "Hayalet Ağ Avcıları" projesiyle ekosistem üzerinde büyük baskısı olan problemlerden birini çözmeyi planladıklarını söyledi.

Karamanoğlu, “Gökova Yelken Kulübü ve Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında yürütülecek ve bir yıl devam edecek projeyle Gökova Körfezi’nde deniz dibine bırakılmış ve pasif olarak avlanmaya devam eden av araçlarını temizleyeceğiz. Gökova Özel Çevre Koruma bölgesindeki altı noktada başlattığımız projenin sonunda da dalış ekibimizin çıkardığı av aletlerini sergilemeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.