Erdoğan: Ciddi bilgiler ve tespitler var

Başbakan Erdoğan, Başkent'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırılara ilişkin ''Ciddi bilgiler var, tespitler var'' dedi.

Erdoğan: Ciddi bilgiler ve tespitler var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılara ilişkin olarak, ''Ciddi bilgiler var, tespitler var'' dedi.

Erdoğan, Kopenhag'da kaldığı Marriot Otel'den Kraliçe II. Margrethe ile görüşmeye gitmek üzere ayrılırken, gazetecilerin saldırılarla ilgili soruları üzerine, ''Ciddi bilgiler var, tespitler var'' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti.

BOMBALI GECE

Ankara 'yı dün hareketlendiren patlamalar, saat 20.50 'de meydana geldi. Adalet Bakanlığı 'nın girişindeki otoparka ve ziyaretçi girişinin bulunduğu bölüme iki el bombası atıldı. Saldırıda, bir personelin eşi hafif yaralandı. Çevrede bulunan güvenlik kameralarından saldırganın erkek olduğu, iki bombayı attıktan sonra koşarak uzaklaştığı belirlendi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı 'na yapılan bombalı saldırıyla ilgili konuşan Bakan Ergin, Adalet Bakanlığı 'nın otoparklar bölgesine 2 el bombası atıldığını, bir personel eşinin hafif yaralandığını, tedavisinin ayakta yapılarak taburcu edildiğini ifade etti. Bakan Ergin, AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırının lav silahıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, 'Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır. Bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok ' diye konuştu.

Olay sırasında çevrede bulunan 19 kişi, bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Aynı anda AK Parti Genel Merkezi 'ne de saldırıldığı bilgisi geldi. Eşzamanlı saldırı üzerine bakanlığın ve genel merkezin etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu. AK Parti 'ye lav silahlı saldırıda, 8 'inci kattaki Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın makamı ile altındaki toplantı odasının bulunduğu katların arası isabet aldı.

BAŞBAKAN DANAMARKA'DA ÖĞRENDİ

Danimarka 'da bulunan Başbakan Erdoğan, patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin 'den bilgi aldı. Erdoğan 'a eşlik eden istihbarat yetkilileri, olay yeri fotoğraflarını gösterdiler. Erdoğan 'a sunulan arasında DHKC 'nin işaretlerinin bulunduğu bez de var.