Arınç Okul Yapımı İçin 1 Milyon Lira Yardım Yapan Melek Annenin Elini Öptü

Ankara Gönüllüler Eğitim Derneği (AGED) Diyarbakır Bismil’de yapımı devam eden okul inşaatın için yardım gecesi düzenledi.

Arınç Okul Yapımı İçin 1 Milyon Lira Yardım Yapan Melek Annenin Elini Öptü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve 3 bakanın katıldığı gecede AGED Onursal Başkanı Hayırsever Melek İpek 1 milyon TL yardımda bulundu. Bülent Arınç, gecenin sunucusu Vatan Şaşmaz’ın sahneye çağırdığı Melek annenin elini öptü.Ankara Gönüllüler Eğitim Derneği, ‘Kilometrelerce Uzakta Olsalar da Aynı Gökyüzünü Paylaştığımız Sürece Kardeşiz’ başlıklı yardım gecesi düzenledi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı yardım gecesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, 20’ye yakın milletvekili, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ve annesi Melek İpek ve birçok tanınmış isim katıldı.

Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği (AGED) Genel Başkanı Derya Taşar, dernek olarak Mali’de lise, Van’da kız lisesi, Ankara’da kız öğrenci yurdu ve Diyarbakır Bismil’de ilköğretim okulu inşaatlarının devam ettiğini söyledi.

Yardım gecesinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde devam eden eğitim kompleksinin tamamlanması için gerekli desteği toplamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Son yıllarda terör, teröre yataklık edenler ve terörist eylemlerin Diyarbakır şehrinin adını kötülemek istediğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Sadece Diyarbakır değil Şırnak’ından Hakkari’sine Van, Bitlis Bingöl’üne kadar o bölge bir ateş çemberi içinde kaldı. Çocuklarımız perişan oldular. Bu çocuklarımıza ilimle yaklaşmamız gerekiyordu.” şeklinde konuştu.

Dağa çıkacak çocukların sorumluluğunu tüm vatandaşların omzunda hissetmesi gerektiğini belirten Arınç, “Yurtlar hazırlamalıyız, okullar yapmalıyız. Okuma salonları veya etüt merkezleri ile okul sonrası veya üniversiteye hazırlanırken o çocuklarımıza aynı zamanda sosyal ve psikolojik açıdan da destek vermeliyiz. Onlara arkadaşlık yapmalıyız, ağabeylik yapmalıyız, geleceğe hazırlamalıyız. Bu yüzden bu çalışmaları hepimiz önemsiyoruz.” diye konuştu.

Yardım gecesinde yaptırmaya çalıştıkları okullar için katkı isteyeceğini belirten Arınç, “Herkes kendi imkanları ile katkı sağlayacak. Durumumuz müsait olur ya da olmaz bu gönüllü bir birliktelik. Herkes Melek İpek annemiz gibi değil, herkes onun değerli evlatları gibi olmayabilir ama kendi ölçülerinde bazen bölüşerek bazen biriktirerek bu katkıları sağlayabiliriz.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yapılan yardımların maddi manevi her şeyini hizmete adamış gönül erlerinin bir çabası olduğunu belirtip şöyle konuştu: “Önemli bir teşebbüste bulunuyorlar. Diyarbakır gibi dünyanın en kadim şehirlerinden bir şehrin maalesef yapılan yanlışlar ve yaşanan acılar sebebiyle dünyanın en güzel medeniyet merkezlerinden birisi iken bir mülteci kampına dönüşmüş ve bütün güzellikleri küller altında kalmış mücevhere benzeyen bir şehirde bir mülteci kampında yüz binlerce yoksul çocuğun dershaneye gidemeyen sağlıklı bir ortamda eğitim hizmeti alamayan çocukların bulunduğu bir yerde kendini hizmete adamış vefakar çilekeş ve cefakar insanların hayırlı bir hizmeti var.”Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, “Niceleri vardır bir desteğe, bir yardıma, bir katkıya ihtiyacı vardır. Niceleri de vardır ki yardım edecek, destekleyecek, katkı sunacak bir yer arayışındadır. İkisi bir türlü birbirini bulamaz. Eğitim ve Halkla İlişkileri Geliştirme Derneği (EHİDER) ve Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği (AGED) bu anlamda iki tarafı bir araya getirdi.” açıklamasında bulundu. Gönlünü verebilmenin yüreğini verebilmenin çok kolay bir şey olmadığını hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, “Allah herkese bunu nasip etmiyor.” dedi.

Bülent Arınç’ın konuşmasının ardından Vatan Şaşmaz geceye katılan AGED Onursal Başkanı Melek İpek’in 1 milyon liralık yardımda bulunduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Vatan Şaşmaz’ın sahneye çağırdığı Melek annenin elini öptü. Sahnede kısa bir konuşma yapan yardımsever Melek İpek, “Rabbime şükürler olsun Allah evlatlarımdan razı olsun inşallah bundan sonra da bu tür yardımlarımız devam etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından Bülent Arınç, Melek İpek ve geceye katılan bakanlar hatıra fotoğrafı çektirdi .