7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Başladı

Adana’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri başladı.

7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Başladı
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, sanatın önemine dikkat çekerek, “İnsanlar arasında uzaklık kalplerimiz kadar. Bu duyguyla, bu sıcaklıkla hep yanında olduk buradaki çalışmanın. Yabancılaşmaya, yalnızlaştırılmaya, ötekileştirilmeye, karşı sanatın hep önemli olduğunu vurguladık” dedi

Ülke genelinde sanatsal etkinliklere katılımın az olduğunu kaydeden Köz, “Ülkenin her yerinde popüler olanın dışında aşağı yukarı nitelik olarak salonlardaki doluluk bu kadar. İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de bu böyle. Gönül salonu üniversite öğrencileriyle dolduralım ister. Önemli olan bu niyeti ısrarla ve inatla sürdürebilmek” diye konuştu.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun’un akademik yaşamıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından kısa bir konuşma yapan Artun, “Merak etmeyin, halk kültürü için çalışıyoruz. Çocuklar yetişiyor. Gözünüz arkada kalmasın. Bu çabalarımız sürecek” dedi.

Konuşmanın ardından Uluslararası Çukurova Sanat Girişimi tarafından ‘Çukurova Ödülü’ Prof. Dr. Erman Artun’a verildi.

Etkinlik Kam Müzik Grubunun müzik ziyafetiyle son buldu .
Kaynak: İHA