Türk Eğitim-sen Eyleme Hazırlanıyor

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin geri çekilmemesi halinde 6 Mart günü Milli Eğitim Bakanlığı önünde büyük bir eylem yapacaklarını bildirdi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen olarak yeni yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu yönetmeliği yargıya taşıyacaklarını açıkladıklarını hatırlattı. Hakkaniyet ve liyakat ilkelerini yerle yeksan eden, torpilli atamalara vize veren, alın teri dökmeyen insanların yönetici olarak atanmalarını sağlayan bu yönetmeliğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir utancı olması gerektiğini belirten Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın böylesi ucube, içi boş, uygulamadan uzak, teknik hatalarla dolu ve kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olan bir yönetmeliğe imza atmakta sakınca görmediğini, okullara işi bilenlerin yerine araya adam koyanların, arkasına siyasi rüzgarı alanların, hak dilenenlerin atanmasının önünü açtığını ifade etti.

Koncuk açıklamasında şunları kaydetti: "Suiistimallerin yaşanacağı, ahbap-çavuş ilişkilerinin hız kazanacağı, siyasetin gölgesinin eğitimcilerin üzerinde olacağı bu yönetmelik, MEB’de çok kötü günlerin başlangıcı olacaktır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın eğitim camiasında deprem yaratan bu yönetmeliğe onay vermesi, büyük bir talihsizlik olmuştur. Göreve gelir gelmez eğitimcileri karşısına alan Bakan Avcı, anlaşılan o ki eğitimcileri daha çok hayal kırıklığına uğratacaktır. Ancak biz Bakan Avcı’ya olan inancımızı tamamen yitirmek istemiyoruz. Tüm uyarılarımızı göz ardı eden, eleştirilerimize kulak tıkayan Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’yı bu kez aklı selim davranmaya, bir kez daha düşünmeye, yaptığı yanlıştan geri dönmeye, yanındaki iş bilmez bürokratları yerine eğitimcilerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Aksi takdirde beceriksiz, eğitimi çıkmaza sokan, eğitim ile torpil adının yan yana anılmasına neden olan bürokratların eseri olan bu yönetmelik geri çekilmezse Türk Eğitim-Sen olarak 6 Mart 2013 tarihinde büyük bir protesto eylemi yapacağız." Türkiye’nin dört bir yanından tüm şube yöneticilerinin, şube yönetim kurulu üyelerinin, il temsilcilerinin, yönetici adaylarının, eğitimcilerin 6 Mart'ta Bakanlık önünde protesto gösterisi düzenleyeceğini belirten Koncuk, yüzlerce eğitimcinin tek ses, tek yürek olacağını ve eğitim tarihinde kapkara bir sayfa açan Bakanlığı yerden yere vuracağını ifade etti.

Koncuk şu ifadeleri kullandı: "6 Mart tarihindeki büyük eylem öncesinde de tüm şubelerimiz ve il temsilcilerimiz, illerinde basın açıklamaları yaparak konuyu kamuoyu gündemine taşıyacaktır. Bu süreçte yaşanacak tüm olumsuzlukların müsebbibi ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak Sayın Bakana naçizane tavsiyemiz; eğitimcileri karşısına almak yerine yönetmeliği bir kez daha sağduyuyla incelemesi ve ne kadar rezil bir yönetmeliğe imza attığını fark ederek, yönetmeliği geri çekmesidir. Buradan Bakan Avcı’yı uyarıyoruz. Bu yönetmelik geri çekilmediği sürece MEB büyük vebal altında kalacak ve başınız çok ağrıyacaktır. Bakanlık tüm mesaisini açılacak davalara harcamak zorunda kalacak, eğitim-öğretim aksayacaktır. Açılacak davalar birbirini izleyecek ve sendikamız bu yönetmeliği eğitimcilerin başına bela edenlerin kabusu olacaktır. Siyasetin eğitime gölge düşürmesine, ideolojik yaklaşımların ve makam, mevki için eğilip bükülenlerin eğitim üzerinde etki kurmasına, torpil kelimesinin eğitim ile iç içe geçmesine asla müsaade etmeyiz. "
Kaynak: İHA