Suriyeli Yerel Yöneticiler Gaziantep'te Seçilecek

Suriye'nin Halep kenti ve ilçelerinde görev yapacak yerel yöneticiler, seçim öncesi Gaziantep'te toplandı.

Suriyeli Yerel Yöneticiler Gaziantep'te Seçilecek
Dedeman Otel'de 3 Mart 2013 tarihinde (yarın) 29 kişilik yerel yönetim meclisinin oluşturulması için Suriye'den gelen 250'ye yakın temsilci, yarın yapılacak seçim öncesinde kayıtlarını yaptırdı. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından seçim öncesi toplantı düzenledi.

Toplantıya, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nezir Hekim, Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu'nun Türkmen üyeleri Ziyad Hasan ve Hüseyin Abdullah ile Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi'nin ile koalisyondan bazı görevliler, Özgür Suriye Ordusu Komutanları ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, daha sonra Milli Marş okundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Suriye halkının bundan sonra kendi kararlarını uygulayacağını ifade eden Başkan El-Hatib, yarın yapılacak seçimin ise demokrasi anlamında ilk tecrübeleri olacağını söyledi.

Muaz el-Hatib, millete hizmet amacında olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun millete hizmet etmediği taktirde ise feshedilebileceğini belirtti.

Suriye'deki halk ayaklanmasının uluslararası güçler tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade eden El-Hatib, “Esed rejimi sona yaklaştığını bildiği için Türkiye, Ürdün ve Irak sınırında kargaşa çıkarmaya çalışıyor. Yeni ve güçlü bir Suriye kurma amacındayız” dedi.

Suriye Ulusal Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nezir Hekim ise, verilen sözlere rağmen Suriye halkına 3 ayda sadece 28 milyon dolarlık yardım yapıldığını kaydetti.

Hekim, yarın yapılacak seçimin başarılı şekilde sonuçlanması halinde, uygulamanın diğer illerde de tekrarlanacağının altını çizdi .
Kaynak: İHA