Muhasebeciler Valilikte

Kütahya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Necmi Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi sundular.

Muhasebeciler Valilikte
Kütahya'da her gün bir güzelliğe şahit olduklarını ve bu haftada Muhasebeciler günü nedeniyle bu güzelliği yaşadıklarını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, “Biz Defterdarlık personelini tebrik ettik ama bu tahakkuk ve tahsilat oranlarında sizinde çok ciddi katkınız var. Neticede muhasebeyi siz tutuyorsunuz, her şeyi siz yapıyorsunuz. Bu vatandaşın mutlu olması hem bu vergi verenlerin hem vergi toplayanların hemde sizlerin bu bizi de mutlu ediyor. Bizim yatırımlarımızın altında yatan tamamen bu topladığımız iyi muhasebeleştirilmiş vergiler. Bu aynı zamanda Ülke içindeki ve dışındaki insanlar arasındaki adaleti de sağlamış oluyor. 31 Aralık 2011 tarihinde tahakkuk eden 763 milyon 818 bin 700 lira var. 31 Aralık 2012 yılında 853 milyon 488 bin 937 lira var. Buda yüzde 12'lik artış demektir. Bu ciddi bir artış. Bir il adına baktığımızda bunun hakikaten öyle küçümsenecek bir artış değil. Demek ki çap ve ölçekler ciddi manada büyüyor” dedi.

Kendilerinin yerelde hiçbir sorunlarının olmadığını belirten Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Necmi Polat, “Tahakkukların verilmesinde özellikle Kütahya'nın 39. sıradan 30'lu sıralara gelmesinde bu meslek mensuplarının önemli katkıları var. Özellikle tahakkukların iyileştirilmesinde, tahsilatların yapılmasında Kütahya'da 309 odaya kayıtlı üyemizden 171'inin serbest bürosu var” diye konuştu.

Kaynak: İHA