Genç Girişimciler Şanlıurfa’da Buluştu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki genç girişimciler, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde Şanlıurfa’da bir araya geldi.

Genç Girişimciler Şanlıurfa’da Buluştu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu'nun organizesi ve Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan Genç Girişimciler, ‘GAP Girişimciler Buluşuyor’ toplantısı kapsamında bir araya geldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki girişimciler arasındaki diyalog ve iş birliğini artırmak, şehrin bölgenin ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sunmayı hedefleyen toplantı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımları ile gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ülkelerin uzun dönemli büyüme performansını belirleyen temel unsurun özellikle müteşebbis insanlarının varlığı ve gücü olduğunu vurguladı.

“Genç girişimciliği ülkemizin ve ilimizin kalkınmasının temel unsuru olarak görmeliyiz” diyen Kaya, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en genç nüfusa sahip ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Başkan Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü, “Hedeflerimiz çok büyük, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. O vakit insan kaynağımızı en etkin şekilde kullanmalıyız. Yani girişimci sayımızı arttırmalıyız, mevcut genç girişimcilerimizi örgütlemeliyiz. Kısa sürece kurumsal alt yapısını tamamlamış ve Türkiye’nin en geniş ve en örgütlü girişimci teşkilatı haline gelen TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun üyesi olan değerli arkadaşlarımız ilimizin kalkınması için çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Kendilerini takdir ediyorum bizim gerçekten çalışkan ve genç müteşebbislere ihtiyacımız var. İlimizin ve ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sunmalıyız. 'Bu yolda, sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz! Sizlerle gurur duyuyoruz' diyor ve hepinize başarılar diliyorum.” Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Akıl teriyle de iş yapan insanların kendilerini test etmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Tartışacaksınız, konuşacaksınız, fikirlerinizi ortaya koyacaksınız. Doğru veya yanlış, yeterli veya yetersiz hiç önemli değil. İş yapmadan, ortaya koymadan geliştirmeniz de mümkün değil. Artık 'benim bir iyi projem var, fakat para bulamıyorum' deme lüksü kalmadı. Gerçekten iyi bir projeniz var ise para problemi kalmadı, finansman problemi kalmadı. Birinden destek alamazsanız diğerinden alırsınız” dedi.

Hilton Inn Garden Oteli’nde gerçekleşen toplantıya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından, TOBB Şanlıurfa GGK Başkanı Mahmut Barut'un moderatörlüğünde TOBB GGK Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır, TOBB GGK Danışmanı Berrak Kutsoy’un da katıldığı bir panel gerçekleştirildi.

Ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Teşvik ve Destekler sunumu, Güneydoğu Anadolu Projesi Mevcut Durumu ile GAP İdaresi Çalışmalarının sunumu yapıldı. Programda TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ise, Girişimcilere verilen destekler hakkında sunum yaptı .
Kaynak: İHA