'farklı Olsun, Sağlıklı Olsun Kocaeli' Projesiyle Kilolarından Kurtulacaklar

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliğiyle toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, 'Farklı Olsun, Sağlıklı Olsun Kocaeli' başlatılan projenin tanıtımı yapıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek aktivitelerle vatandaşlar fazla kilolarından kurtulacak. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, mehter ve dans gösteriyle başladı.

Bakan Nihat Ergün, törende yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın önemli fırsat ve sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade ederek, insanları şişmanlattığını, hasta ettiğini, herkesin şişmanlıkla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Ergün, konuyla ilgili tedbir alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: ''İnsanlar var olanın kıymetini bilmiyorlar, bunlardan biri de sağlık. Ne zaman hastalanıyoruz, o zaman sağlığın kıymetini anlıyoruz. Bizi hasta eden, şişmanlatan bu 21. yüzyıla karşı bir mücadele vermemiz lazım, onun bize dayattıklarına, bu kadar çeşitli yiyeceklere ve onun önümüze koyduğu televizyona ve bilgisayar programlarına, oturarak yapılan işlere bu kadar da teslim olmak doğru değil.Yediğimizin yarısı kadar yiyelim, hareket ettiğimizin iki katı hareket edelim, yarından itibaren her şey yoluna girer, büyük ihtimalle kısa zamanda ne şişmanlığımız ne de hastalıklarımız kalır. Bunun için irademiz olmalı.''Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise sağlığın herkesin ihtiyaç duyduğu ve koruması gereken bir husus olduğunu ifade etti.

Vali Topaca, ömrü uzatma imkanının bireylerin elinde olmadığını ancak rahat geçirmek için sağlığı korumanın, az yeyip, çok hareket etmenin bireylerin elinde olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sağlığın önemine vurgu yaptı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ise şişmanlığın çocukları zor durumda bırakabileceğini belirterek, buna karşılık hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise projenin tanıtımını yaptı. Prof. Dr. Hatun, “Türkiye son yıllarda diyabet konusunda önemli adımlar attı. Artık sade ve kararında yemek yenmesi konusunda çalışmalar da yapılıyor” dedi.

Prof. Dr. Hatun, vatandaşların evlerdeki abur cubur evlerden kaldırılarak programa katkıda bulunabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Bakan Nihat Ergün ve beraberindekiler, şişmanlık tedavisinde başarı gösterenlere ödül verdi. Program, Kocaeli Valisi Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törene katılan öğretmen, din görevlileri ve vatandaşların Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki 2 kilometrelik parkurda yürümesiyle sona erdi .